JAV patvirtino, kad (Šiaurės Korėjos vadovas) Kim Jong-unas pasiruošęs kalbėtis apie branduolinį nusiginklavimą Korėjos pusiasalyje“, - sakė JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausybės atstovas, kurį cituoja laikraščiai „Wall Street Journal“ ir „Washington Post“.

Prieš tai jau Pietų Korėja Vašingtonui perdavė atitinkamą Šiaurės Korėjos žinutę. Tačiau, anot laikraščių, dabar tai buvo pirmas kartas, kai Pchenjanas tiesiogiai apie tai informavo JAV. Kokia forma žinia buvo perduota JAV, nežinoma.

Kovą paskelbta apie viršūnių susitikimą tarp D. Trumpo ir Kin Jong-uno. Kvietimą tokiam susitikimui pateikė Kim Jong-unas, D. Trumpas, Baltųjų rūmų duomenimis, sutiko. Tačiau pokalbių vieta ir laikas dar nenustatyti. Pietų Korėjos vyriausybės atstovų duomenimis, susitikimas įvyks „iki gegužės pabaigos“.

Pastarosios tendencijos konflikte dėl Šiaurės Korėjos branduolinės ir raketų programos prilygsta sensacijai. Dar pernai konfliktas dėl abipusių D. Trumpo ir Kim Jong-uno grasinimų buvo paaštrėjęs taip, kad pasaulis ėmė būgštauti dėl branduolinio karo.