D. Trumpas taip pat ne pirmą kartą tviteryje Sirijos režimo lyderį Basharą al-Assadą pavadino „gyvuliu“.

„Prezidentas Putinas, Rusija ir Iranas yra atsakingi dėl gyvulio Assado rėmimo. Už tai bus sumokėta didelė kaina“, – tviteryje sakė D. Trumpas, reaguodamas į naujausią cheminę ataką Sirijoje.

„Beprasmėje atakoje Sirijoje žuvo daugybė žmonių, įskaitant moteris ir vaikus. Žiaurumų zona yra užblokuota ir apsupta Sirijos armijos, dėl to ji yra visiškai nepasiekiama išoriniam pasauliui“, – rašė prezidentas.

Sukilėliams priklausiusiame Sirijos Dūmos mieste, kuris buvo paskutinė sukilėlių tvirtovė Rytų Gutos regione, įvykdytos cheminės atakos metu žuvo „dešimtys“ žmonių, skelbia žiniasklaida. Šiuo metu pasirodo prieštaringa informacija dėl žuvusiųjų skaičiaus – vietoje dirbantys gelbėtojai praneša, kad žuvo mažiausiai 70 žmonių, o nevyriausybinė „baltųjų šalmų“ organizacija skelbė, jog žuvusiųjų skaičius viršija 150.

Po atakos daugumos akys nukrypo į Basharo al-Assado režimą, bet tiek Sirijos vyriausybė, tiek jos sąjungininkė Rusija savo kaltę neigia.

Tuo tarpu naujienų agentūra SANA skelbia, kad Sirijos vyriausybė pasiekė susitarimą su sukilėliais, pagal kurį pastarieji paliks iki šiol jų kontroliuotą Dūmos miestą.