Humboldto „Broncos“ ledo ritulio jaunių komandos autobusas penktadienį kaimiškoje Saskačevano provincijos vietovėje susidūrė su vilkiku pakeliui į Saskačevano ledo ritulio jaunių lygos (SJHL) atkrentamąsias rungtynes su Nipavino „Hawks“ komanda. Iš pradžių buvo skelbiama apie 14 žuvusių žmonių.

Šalies, kurioje meilė sportui kone prilygsta religijai, politiniai lyderiai ir Nacionalinės ledo ritulio lygos vadovas pareiškė užuojautą, gedulą reiškė žaidėjai ir gerbėjai.

Kanados karališkoji raitoji policija (RCMP), kuri sakė, kad avarijos priežastims nustatyti prireiks laiko, nenurodė, kiek aukų yra „Broncos“ žaidėjai ir treneriai. Komanda yra iš 6 tūkst. gyventojų turinčio miestelio.

Policija sakė, kad komandos autobuse buvo 29 žmonės, įskaitant vairuotoją, ir kad be 15 žuvusiųjų dar yra 14 sužeistų žmonių. Kai kurių sužeistųjų būklė kritinė.

„Visa šalis šiandien patyrusi šoką ir gedi, – sakė Kanados premjeras Justinas Trudeau. – Sielvartaujame žinodami, kad daugeliui tų, kurių netekome, visas gyvenimas dar buvo prieš akis ... Tai didžiausias visų tėvų košmaras. Niekas niekada neturėtų matyti, kaip jų vaikas išvyksta žaisti mėgstamo sporto ir niekada negrįžta.“

Komandą sudarė 24 žaidėjai, visi kanadiečiai, nuo 16 iki 21 metų amžiaus.

Saskačevano lyga daugeliui Kanados ledo ritulininkų yra pirmasis laiptelis į aukštesnes lygas. Daugelis jos žaidėjų vėliau tampa JAV ir Kanados koledžų komandų ir aukščiausios jaunių lygos nariais, o kai kurie patenka Nacionalinę ledo ritulio lygą (NHL).

Avarija įvyko maždaug 17 val. vietos (šeštadienį 2 val. Lietuvos) laiku 335-ajame greitkelyje, maždaug už 28 km į šiaurę nuo Tisdeilio miestelio.

Vilkikas važiavo į vakarus, o autobusas į šiaurę, sakė Saskačevano RCMP komisaro pavaduotojas Curtisas Zablocki.

Vairuotojas, kuris nenukentėjo, buvo paleistas, kol RCMP vykdo tyrimą, žurnalistams sakė C. Zablocki.

Per avariją žuvo „Broncos“ treneris Darcy Hauganas, vėliau televizijai CBC sakė jo sesuo. Televizija taip pat pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra komandos kapitonas Loganas Schatzas ir 16-metis žaidėjas Adamas Heroldas.

Aukų šeimos, draugai ir komandos gerbėjai, ieškodami informacijos ir paramos, rinkosi vienoje Nipavino bažnyčioje.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sakė paskambinęs J. Trudeau, kad pareikštų „savo didžiausią pagarbą ir užuojautą baisios Humboldto komandos tragedijos (aukų) šeimoms“.