Kaip praneša BBC, žuvo du žmonės ir pats vairuotojas. Manoma, kad jis po atakos nusišovė pats. Policija prašo vietos gyventojų nesiartinti prie incidento vietos.

Pranešama, kad per incidentą nukentėjo 20 žmonių. Vietos policijos duomenimis, insidentas pareikalavo aukų, tarp jų – ir incidento kaltininkas.

Kaip rašo dienraštis „Bild“, per šį incidentą žuvo mažiausiai trys žmonės, daugiau kaip 20 sužeista. Manoma, kad mašinos vairuotojas nusišovė. Dar šešių sužeistųjų būklė – kritinė.

Naujienų agentūra DPA nurodė, kad mašina rėžėsi į praeivius Miunsterio senamiestyje.

„Esama žuvusiųjų ir sužeistųjų. Prašome vengti to rajono, mes esame įvykio vietoje“, - sakoma Vestfalijos žemės policijos „Twitter“ žinutėje.

Policijos atstovas Andreasas Bode sakė, kad per incidentą buvo sužeisti 20 žmonių ir kad šešių iš jų būklė – kritinė. Ankstesniuose pranešimuose buvo minima 30 sužeistųjų.

Vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad per incidentą Miunsteryje žuvo keturi žmonės, įskaitant mikroautobuso vairuotoją.

Policija nurodė, kad mašina rėžėsi į žmones, sėdėjusius gatvėje prie alaus baro „Kiepenkerl“ stalelių Miunsterio senamiestyje šalia katedros vieną pirmųjų šiltų pavasario dienų.

Vokietijos televizijos reportažuose matyti keli policijos ir ugniagesių automobiliai, suvažiavę į įvykio vietą vaizdingame viduramžiškame mieste, turinčiame apie 300 tūkst. gyventojų.

Vokietijos žiniasklaida: užpuolikas turėjo psichikos sutrikimų

Vyras, įsirėžęs mikroautobusu į lauko kavinės lankytojus, Miunsterio mieste, vakarinėje Vokietijos dalyje, turėjo psichikos sutrikimų . Kaip skelbia dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“, valstybinis transliuotojas ZDF ir naujienų agentūra dpa, vyras buvo maždaug penkiasdešimties metų Vokietijos pilietis, kuris, manoma, turėjo psichikos problemų. Jokių ryšių su terorizmu nenustatyta, rašo žiniasklaida. Šiuo metu atliekama krata įtariamo nusikaltėlio bute.

Per incidentą, naujausiais Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, mažiausiai trys žmonės žuvo, įskaitant ir nusišovusį vairuotoją, apie 20 žmonių sužeista, šešių iš jų būklė labai sunki.