„Susitariau su Nyderlandų dėstytojų akademija dėl bendradarbiavimo. Kol kas aš Europoje, pragyvenimui užsidirbsiu paskaitomis. Akademijoje puikus kolektyvas, maloniai nustebino jų puikios žinios apie mūsų regiono specifiką ir teisingas vertybes. Tikiuosi, ilgai paskaitų skaityti man neteks, o patirtį panaudosiu ne paskaitoms, o pastangoms nušalinti oligarchus nuo valdžios ir tikroms reformoms“, -„Facebook“ paskyroje rašė M. Saakašvilis.

Ukrainos valdžia vasarį išsiuntė Ukrainos pilietybę praradusį M. Saakašvilį į Lenkiją, iš kur pernai rudenį jis neteisėtai pateko į Ukrainą. Vėliau M. Saakašvilis nuvyko į Nyderlandus, kur gavo asmens tapatybės dokumentą, suteikiantį teisę gyventi ir dirbti Europos Sąjungoje. Nyderlanduose gyvena jo žmona ir sūnūs.

Vasario pabaigoje Ukrainos pasienio apsauga uždraudė M. Saakašviliui trejus metus, iki 2021 metų vasario, įvažiuoti į šalį. To priežastis - jo nelegalus sienos kirtimas 2017-ųjų rugsėjį, tąsyk pranešė M. Saakašvilio partija.

2017 metų liepą iš M. Saakašvilio buvo atimta Ukrainos pilietybė, kurią jam suteikė prezidentas Petro Porošenka. Gruzijos pilietybės jis neteko dar 2015-aisiais.