Kaip patikslino pati aviacijos bendrovė, šeštadienį „Air France“ ketina užtikrinti apie 75 proc. tolimo nuotolio ir 65 proc. vidutinio nuotolio skrydžių, atliekamų Paryžiaus oro uostuose. Bendrovė taip pat planuoja atlikti apie 70 proc. trumpo nuotolio skrydžių.

Streiką suorganizavo vienuolika didžiausių pramonės profsąjungų, jame dalyvauja tiek aviacijos dispečeriai, tiek skrydžių palydovai ir pilotai.

Profsąjungos reikalauja padidinti atlyginimus 6 proc. - toks algų didinimas, anot profsąjungų, būtinas norint padengti per 2012-2018 m. laikotarpį pabrangusį pragyvenimą. Darbuotojai primena, kad bendrovė „Air France“ nedidino atlyginimų nuo 2011 metų dėl vykdomos griežto taupymo programos. Profsąjungų nuomone, per tą laiką įmonė pastebimai pagerino savo finansinę būklę.

Bendrovės vadovybė kategoriškai prieštarauja tokiems reikalavimams, kurie, jos manymu, yra pernelyg išpūsti. Ji sutinka didinti atlyginimus 2018 metais tik vienu procentu, taip pat didinti premijas, mokamas remiantis asmeniniais įgulos narių pasiekimais, - 1,4 proc. Profsąjunga atmeta tokio pobūdžio mėginimus sureguliuoti konfliktą.

„Air France“ darbuotojai jau rengė panašaus pobūdžio streikus kovo 22 ir 23 dienomis, taip pat balandžio 3 dieną. Profsąjunga planuoja pakartoti tokias masines akcijas dar kelis kartus per mėnesį: balandžio 11, 17-18, 23-24 dienomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)