Nuo 2016 metų pareigūnų ieškomas Giuseppe Pelle yra laikomas įtakingo nusikaltėlių klano „Pelle-Vottari“ bosu ir yra minėto sindikato vadovų tarybos „La Provincia“ narys.

Remiantis policijos pranešimu, G. Pelle buvo suimtas ketvirtadienio naktį per operaciją, kurios metu 50 pareigūnų pasinaudodami tamsos priedanga šturmavo jo slaptaviete tapusį namą šalia nedidelės Kondofurio gyvenvietės Kalabrijos pietinėje dalyje.

Besislapstantis mafijos bosas siekė išvengti jam skirtos dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmės už ryšius su mafija ir bandymą prievartauti turtą.

Praėjusių metų liepą buvo gautas leidimas iki teismo suimti G. Pelle už tai, kad jis bandė neteisėtai pasipelnyti iš viešųjų darbų aplink Kalabrijos Redžą esančiuose miestuose.

57 metų G. Pelle yra „Ndragheta“ tūzo Antonio Pelle, kuris mirė 2009 metais, sūnus.

Jo „Pelle-Vottari“ klanas yra vienas iš dviejų San Lukos gyvenvietės klanų, įsivėlusių į kruviną karą su „Nirta-Strangio“ klanu.

Užsienio žiniasklaidos dėmesio šis konfliktas susilaukė 2007 metais po „Duisburgo žudynių“, per kurias šiame Vokietijos mieste buvo nužudyti šeši žmonės.

Per 2006 metų Kalėdas buvo nužudyta Maria Strangio, konkurentų klano lyderio Giovanni Nitra žmona.

Iš viso šis klanų karas nusinešė mažiausiai 16 gyvybių.

Organizaciją „Ndrangheta“ sudaro daugybė šeimyninių klanų, įsikūrusių atokioje kalnuotoje Kalabrijoje, pačiame Italijos „bato“ smaigalyje.

Pasak buvusio vyriausiojo kovos su mafija prokuroro Franco Roberti, nepaisant policijos skiriamo didelio dėmesio ir dažnų areštų ši organizacija savo įtaka pranoko Sicilijos nusikalstamą organizaciją „Cosa Nostra“ ir Neapolio mafiją „Camorra“.