Užpuolikas, kuris irgi dirbo Osmangazio universitete, bandė pasprukti, bet buvo sulaikytas policijos, pranešė naujienų agentūra „Dogan“. Jis nušovė dekano pavaduotoją, fakulteto sekretorių ir du dėstytojus, informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra

Universiteto rektorius profesorius Hasanas Gonenas televizijai „CNN-Turk“ patvirtino, kad buvo nužudyti keturi žmonės.

Apie milijoną gyventojų turintis Eskišechyras yra pusiaukelėje tarp Ankaros ir Stambulo. Šiame mieste retai nutinka kokių nors smurto protrūkių.

„Dogan“ pranešė, kad ši ataka sukėlė universitete paniką: tiek studentai, tiek dėstytojai yra šoko būsenos.

Užpuolikas, kuris įvardijamas kaip edukologijos fakulteto doktorantas Volkanas Bayaras, keturis savo kolegas veikiausiai nušovė dėl asmeninių nesutarimų, sakė H. Gonenas.

Pasak dekano, jis pats buvo pagrindinis V. Boyaro taikinys, tačiau tuo metu, kai atėjo užpuolikas, jo nebuvo savo kabinete.

H. Gonenas sakė, kad universitetas pastaruoju metu vykdė tyrimą tam doktoranui apkaltinus kelis universiteto darbuotojus esant JAV gyvenančio musulmonų pamokslininko Fethullah Guleno sekėjais.

Turkija kaltina F. Guleno judėjimą prisidėjus prie 2016 metų liepos 15-osios nesėkmingo pučo organizavimo.

Nuo to laiko dėl įtariamų ryšių su F. Gulenu ar ginkluotomis grupuotėmis buvo areštuoti maždaug 50 tūkst. žmonių, o nuo pareigų buvo nušalinti daugiau kaip 110 tūkst. valstybės tarnautojų, įskaitant universitetų darbuotojus.

Eskišechyro gubernatorius Ozdemiras Cakacakas sakė, kad ketvirtadienio incidentą tirs trys prokurorai.

Per televiziją buvo parodyta, kaip prie universiteto pagrindinio įėjimo susirinko incidento priblokšti studentai ir dėstytojai. Į įvykio vietą atvyko daugybė greitosios pagalbos automobilių.

Pasirodžius informacijai apie nelaimę, į universitetą atskubėjo ir nužudytųjų artimieji.

Turkijoje pastaraisiais metais buvo surengta ištisa virtinė gyvybių pareikalavusių atakų, dėl kurių kaltinami kurdų kovotojai ir džihadistai. Vis dėlto nėra jokių ženklų, kad ketvirtadienio incidentas būtų susijęs su ekstremistų veikla.