Dešimtys JAV diplomatų ir jų šeimų narių iš ambasados komplekso išvyko trimis autobusais ir mikroautobusu, 6 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku). Jie nuvažiavo oro uosto link.

Maskva buvo nurodžiusi diplomatams iš šalies išvykti iki ketvirtadienio.

Po buvusio rusų dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimo kovo 4 dieną Anglijos Solsberio miestelyje Vakarų šalys išsiuntė daug Rusijos diplomatų, o Maskva atsako tuo pačiu.

Į Britaniją pabėgęs buvęs rusų karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas S. Skripalis ir jo duktė buvo rasti susmukę ant suoliuko prie vieno prekybos centro Solsberyje. Londonas sako, kad Skripaliai buvo apnuodyti Sovietų sąjungoje pagaminta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga ir kad, „labai tikėtina“, už šio bandymo nužudyti stovi Maskva.

Kremlius šiuos kaltinimus piktai neigia.

Maskvos ir Vakarų santykiai po įvykių Solsberyje pasiekė naujas žemumas.

Iš JAV, Europos Sąjungos ir NATO narių, kitų valstybių buvo išsiųsta daugiau kaip 150 Rusijos diplomatų. Rusija ėmėsi analogiškų atsakomųjų priemonių. Kovo pabaigoje Maskva nurodė išvykti 60 amerikiečių diplomatų ir uždaryti JAV konsulatą Sankt Peterburge.

Prieš diplomatų išvykimą į ambasados kompleksą ir iš jo važinėjo daug automobilių; daugelyje jų buvo vežamas išsiunčiamų diplomatų bagažas ir augintiniai.