„Ar pasirengę, vaikai?“ – paklausė prezidentas, o tada jis ir pirmoji ponia Melania Trump papūtė švilpukus ir grupė vaikų mediniais samčiais ėmė ridenti virtus nudažytus kiaušinius per nuolaidžią pietinę Baltųjų rūmų pievelę.

Tradicinis renginys prasidėjo lynojant, bet dangus beveik išsigiedrijo, kai D. Trumpas su žmona laiptais iš Mėlynojo kambario balkono nulipo pas pievelėje susirinkusius svečius, kurių buvo tūkstančiai.

„Žinote, turėjo lyti ... Turėjo būti labai lietinga, bjauru, šalta ir vėjuota“, – sakė D. Trumpas, kuris vilkėjo apsiaustą.

„O pažiūrėkit, ką turime: tobulas oras. Tobulas oras. Gražus oras“, – pridūrė D. Trumpas, nors lauke buvo vėsoka.

Jis padėkojo žmonai už „neįtikimą darbą“ organizuojant šį renginį, be to, gyrė JAV ekonomikos būklę ir neseniai padidintą kariuomenės finansavimą.

„Tai ypatingi metai. Mūsų šalis laikosi puikiai. Pažiūrėkit į ekonomiką, pažiūrėkit, kas vyksta, – sakė D. Trumpas. – Niekas niekada nebūna lengva, bet niekada neturėjome tokios ekonomikos, kokią turime dabar. Ir mes padarysime ją didesnę, geresnę ir stipresnę.“

D. Trumpas su žmona taip pat apsilankė vietoje, kur vaikai gamino atvirukus JAV kariams. Po to prezidentas grįžo į Baltuosius rūmus.

Baltųjų rūmų margučių ridenimo šventėje taip pat dalyvavo dauguma iš penkių prezidento vaikų ir devynių vaikaičių, įskaitant Donaldą Trumpą jaunesnįjį, jo žmoną Vanessą ir penkis jųdviejų vaikus, sūnų Ericą su žmona Lara ir kūdikiu, dukterį Tiffany ir sūnų Barroną.

Taip pat dalyvavo Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly, energetikos sekretorius Rickas Perry, Baltųjų rūmų įstatymo leidybos reikalų direktorius Marcas Shortas su vaikais ar vaikaičiais.

Baltieji rūmai pranešė, kad bendrai šventėje, kuri truko visą dieną, laukė iki 30 tūkst. suaugusių žmonių ir vaikų. Tūkstančiai savanorių visą savaitgalį padėjo pasirengti šventei, o pirmadienį reguliavo žmonių srautus.

Pirmoji ponia praėjusią savaitę paskelbė, kad į programą įtraukė rutulių sportą. Šventėje ji kelias minutes stebėjo, kaip vaikai paeiliui ridena didelį kamuolį į pripučiamus kėglius.

„Nuostabi diena, (tik) truputį šaltoka“, – vėliau pasakė pirmoji ponia, rengdamasi paskaityti Sandros Magsamen knygą vaikams „TU!“ (YOU!). Šioje knygoje vaikai raginami tikėti savimi ir nebijoti suklysti.

Margučių ridenimas prie JAV prezidento rezidencijos yra tradicinė pramoga. Be margučių ridenimo svečiams siūloma dalyvauti ir kituose renginiuose. Pavyzdžiui, JAV pirmoji ponia ir kiti pareigūnai dažniausiai skaito vaikams knygeles, o prezidentas kartu su svečiais pasirašinėja atvirukus tarnybą atliekantiems amerikiečių kariams.

Pirmąkart margučių ridenimas Baltuosiuose rūmuose įvyko 1878 metais.