Rusijos užsienio reikalų ministerijos paskelbtas naujasis reikalavimas laikomas bausme Londonui už raginimus sąjungininkams išsiųsti rusų diplomatus.

Penktadienį Maskva iškvietė Britanijos ambasadorių Laurie Bristow ir nurodė, kad Rusijoje dirbančių diplomatų skaičius turėtų būti per mėnesį būti sulygintas su Jungtinėje Karalystėje dirbančių rusų diplomatų skaičiumi.

„Rusija pasiūlė paritetą. Britanijos pusėje dirba daugiau kaip 50 žmonių daugiau“, – naujienų agentūrai AFP sakė Užsienio reikalų ministerija Marija Zacharova.

L. Bristow buvo įteikta protesto nota dėl „provokuojamų ir nepagrįstų Britanijos pusės veiksmų, paskatinusių nepagrįstą Rusijos diplomatų išsiuntimą iš virtinės šalių“, penktadienį nurodė URM.

JAV, daugelis Europos Sąjungos valstybių ir NATO narių, demonstruodamos solidarumą su Britanija po buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo Anglijos pietiniame Solsberio mieste, paskelbė išsiunčiančios iš viso daugiau kaip 150 Rusijos diplomatų

Anksčiau šį mėnesį Rusija išsiuntė 23 britų diplomatus, uždarė JK konsulatą Sankt Peterburge ir įšaldė Britų tarybos veiklą savo teritorijoje.

Tokiu būdu buvo atsakyta į Britanijos sprendimą išsiųsti 23 rusų diplomatus, įšaldyti aukšto lygio kontaktus su Maskva ir imtis kitų priemonių.

Penktadienį Rusija paskelbė išsiunčianti 24 kitų šalių, daugiausiai ES narių, diplomatų, atsakydama į analogiškus Vakarų valstybių veiksmus. Šis abipusis diplomatų išsiuntimas yra didžiausias per kelis pastaruosius dešimtmečius.