Liudininkai pasakojo, kad laukimo zonoje stovintis autobusas, vežiojantis keleivius iki lėktuvo, skendėjo dūmuose ir liepsnose, informuoja BBC.

Ugniagesių teigimu, gaisras padarė žalos priekinei terminalo pastato daliai.

Stanstedo oro uosto vadovai atsiprašė ir patarė keleiviams rinktis kitus skrydžių laikus.

Gaisras įvyko penktadienį apie 17 val. vietos laiku. Penktadienį vakare pranešta, kad gaisras kilo dėl autobuso variklio gedimo.

Stanstedo oro uoste dėl gaisro buvo atšaukti lėktuvų skrydžiai

„Gaisras užgesintas, mes stengiamės grįžti prie įprasto darbo“, – teigė oro uosto atstovas spaudai.

Tiesa, vėliau oro uostas pranešė, kad atšaukiami visi išvykstantys lėktuvai. BBC žurnalistas Stephenas Fottrellas papasakojo, kad staiga oro uosto švieslentės užgeso ir dingo visa informacija apie skrydžius. Apimti panikos keleiviai ėmė ieškoti informacijos apie skrydžius oro uosto tinklalapyje, tačiau ir iš čia visa informacija buvo pradingusi.

Per garsiakalbius buvo skelbiama palikti oro uosto pastatą, tačiau tuo pačiu durys buvo uždarytos. Žmonės ėmė panikuoti, bandyti laužti duris.

Kaip tikino viena iš liudininkių Taylor Fulton-Ward, kuri vyko į Airiją aplankyti giminaičių per Velykas, didžiausia problema buvo tame, kad oro uosto durys buvo uždarytos, o informacijos trūko.

Gaisro metu oro uoste buvusi Julia Buckley parašė žinutę BBC žinių tarnybai: „Atvykimo teritorijoje. Mačiau tirštus dūmus, leidžiantis lėktuvui. Iš čia nieko nesimato, bet užuodžiu dūmus. Atmosfera rami.“

Į gaisrą oro uoste atvyko keturios ugniagesių brigados. Kaip praneša BBC, incidento metu niekas nenukentėjo.

Stanstedo oro uoste dėl gaisro buvo atšaukti lėktuvų skrydžiai

Vienas iš didžiausių Stanstedo vežėjų „Ryanair“ jau anksčiau įspėjo, kad ši nelaimė gali paveikti net ir antrą Velykų savaitgalio dieną.
„Deja, tolimesni skrydžių vėlavimai ir atšaukimai yra tikėtini, todėl prašome keleivių sekti pranešimus ir atnaujinimus visą dieną“, – skelbia „Ryanair“.

Bendrovė taip pat atsiprašė keleivių už vėlavimus ir nepatogumus, kuriuos sukėlė ši situacija, kuri nuo bendrovės nepriklauso.
„The Independent“ kelionių redaktorius Simonas Calderis apskaičiavo, kad 15 000 keleivių ir 100 skrydžių į Stanstedą ir iš jo buvo paveikti penktadienio incidento.

Jis papasakojo BBC, kad problemos kilo dėl sprendimo perkelti žmones iš dūmų persmelktos registracijos zonos į oro uosto erdvę, į kurią įprastai keleiviai patenka praėję visus saugumo patikrinimus.

„Dėl to, kad didžioji dalis keleivių nebuvo patikrinti per skubėjimą, nei vienas skrydis negalėjo įvykti, kol visi nebuvo patikrinti pakartotinai ir saugumo tarnybos būtų užtikrinusios, kad neliko tokių keleivių“, - tikino liudininkas. Visas procesas užtruko iki 20 val. vietos laiku.

Šis incidentas paveikė ir mūsų tautiečius. Vakar Kaune 23.00 turėjęs nusileisti lėktuvas vėlavo ir leidosi 01:14.

Dabar galima pamatyti oro uosto puslapyje, kad didžioji dalis šios dienos skrydžių iš Stanstedo oro uosto užsilaiko.

Kaip skelbiama Stanstedo oro uosto puslapyje, šeštadienį, kovo 31 d. planuojamas skrydis į Kauną kol kas nėra atšauktas arba pavėlintas, nurodytas laikas pagal tvarkaraštį – 18.25.

Lėktuvas Kaune turėtų leistis 23.00 Lietuvos laiku. Taip pat kol kas nėra informacijos, ar šios dienos skrydis į Vilnių nebus užlaikytas, kol kas nurodytas planuojamas laikas pagal tvarkaraštį – 19.00.

„Iš viso apie 100 skrydžių buvo atidėti, nukreipti kitur arba atšaukti“, – sakė naujienų agentūrai AFP Stanstedo oro uosto atstovas.

Manoma, kad atšaukta apie pusė šių skrydžių; sutrikimas paveikė apie 10 tūkst. žmonių.

„Oro bendrovės tikisi šiandien surengti papildomų skrydžių vietoje atšauktų, taip pat perregistruoja keleivius į bet kokias laisvas vietas ir likusiai savaitgalio daliai“, – aiškino atstovas.