Belgija tapo 18-ąja Europos Sąjungos šalimi, išsiuntusia rusų diplomatų dėl tos atakos Anglijos Solsberio mieste.

Ch. Michelis taip pat patvirtino, kad Belgija „ištikimai vykdys“ Aljanso, kurio būstinė yra įsikūrusi Briuselyje, sprendimą išsiųsti septynis rusų diplomatus iš Rusijos misijos NATO.

„Susikoordinavusi su savo partneriais ES ir NATO, Belgija nusprendė išsiųsti vieną Rusijos (diplomatinės) misijos narį, akredituotą Belgijos Karalystėje“, – sakoma premjero pranešime.

„Atsižvelgus į įvykių Solsberyje rimtumą ir didelę tikimybę, kad į šią ataką buvo įsitraukusi Rusija, laikome šią priemonę visiškai pagrįsta, – sakė Ch. Michelis. – Rusijos ambasadorius bus informuotas apie šį sprendimą per 48 valandas. Minimas asmuo turės palikti Belgiją per 14 dienų.“

18 ES narių iš solidarumo su Britanija pirmadienį ir antradienį paskelbė išsiunčiančios dalį Rusijos diplomatų.

Koordinuotas rusų diplomatų išsiuntimas yra atsakas į rusų dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas 66 metų S. Skripalis, atvykęs į Britaniją po 2010 metais įvykusio apsikeitimo šnipais tarp JAV ir Rusijos, tebėra kritinės būklės, kaip ir jo duktė Julija. Jiedu kovo 4-ąją buvo rasti susmukę ant suolelio prie vieno prekybos centro Anglijos pietvakariniame Solsberio mieste.

Londonas tvirtina, kad prieš Skripalius buvo panaudota Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojanti medžiaga „Novičiok“, ir dėl šio išpuolio kaltina Rusiją. Maskva kategoriškai neigia prisidėjusi prie apnuodijimo.