Skelbiama, kad penktadienį, kovo 23 dieną, narai gelbėtojai, apžiūrinėdami laivą, išgirdo beldimą, o tada laivo variklio skyriuje aptiko du jūreivius.

Pakrančių apsaugos pareigūnas Sanifah Yusofas sako, kad jūreiviai išgyveno patekę į oro kišenę – būtent ji ir išgelbėjo šių dviejų trečiadienį, kovo 21 dieną, apvirtusio laivo įgulos narių gyvybę.

Jis paaiškino, kad vyrai labai nusilpę ir kenčia nuo dehidratacijos. Jūreiviai gydomi ligoninėje.

Šis radinys suteikė vilties, kad tragediją galbūt pavyko išgyventi daugiau įgulos narių. Šiuo metu į laivą pumpuojamas deguonis, viliantis, kad jis, jei ten yra daugiau žmonių, gali jiems išgelbėti gyvybę.

Visgi 12 įgulos narių iki šiol nerasta, pranešė pareigūnas.

Išgelbėtieji įgulos nariai, nuo trečiadienio buvę įkalinti apvirtusiame laive „JBB Rong Chang 8“, yra „sąmoningi, bet silpni“, pranešė pakrančių apsaugos pareigūnas Sanifah Yusofas.

Tebeieškoma dar 12 dingusių jūreivių: 10 kinų, indoneziečio ir malaiziečio, sakoma tarnybos pranešime.

Apvirtus Kinijai priklausančiam laivui vienas įgulos narys kinas žuvo, bet trys kiti buvo išgelbėti.

Manoma, kad dalis dingusių įgulos narių gali būti likę gyvi apvirtusiame plūduriuojančiame laive, nes narai girdėjo garsus laivo viduje.

Penktadienio popietę narams pavyko išgelbėti du įgulos narius kinus, nurodė Sanifah Yusofas.

„Mes radome du dingusiuosius, kurie tebėra gyvi. Jie yra Kinijos piliečiai ir buvo nuvežti į Muaro ligoninę“ netoli tos vietos, kurioje įvyko nelaimė, sakė jis naujienų agentūrai AFP.

„Vis dar tikimės, kad visi yra gyvi“, - pareiškė pareigūnas ir pridūrė, kad gelbėjimo darbai bus tęsiami iki vakaro.

Nelaimės priežastis nežinoma. Oro sąlygos pastarosiomis dienomis buvo geros.

Muaro rajone įvykusios nelaimės priežastis kol kas nežinoma. Regione tuo metu vyravo gražūs orai.

Smėlio siurbimas pakrantėse yra klestintis ir pelningas verslas. Smėlį vežama į turtingas, mažai sausumos turinčias valstybes, tokias kaip Singapūras, kur jis naudojamas teritorijai plėsti ir statybos darbams.

Nepaisant to, gamtosaugininkai jau daugelį metų įspėja, kad nuo ši veikla kenkia vietos bendruomenėms bei ekosistemoms.

Pernai į vakarus nuo Malaizijos krantų buvo sulaikyti du kinų įgulos valdomi užsienio laivai. Įtariama, kad jie neteisėtai siurbė smėlį šiame regione.