Iš pradžių penktadienio rytą tas vyras pagrobė automobilį, nužudęs keleivį ir sužeidęs vairuotoją, sakė pašnekovas.

Paskui jis ėmė šaudyti į netoliese buvusius policininkus ir vieną jų sužeidė, tada vyras nuvažiavo į Trebo miestą, kur nužudė du žmones ir sužeidė dar vieną prekybos centre „Super U“.

Policininkas buvo pašautas Karkasono mieste, o Trebo mieste, esančiame už 15 minučių kelio, viename prekybos centre ginkluotas užpuolikas šaudė ir pagrobė įkaitą.

„Apie 11 val. 15 min. (vietos, 12 val. 15 min. Lietuvos) laiku (užpuolikas) įžengė į prekybos centrą „Super U“ ir pasigirdo šūviai“, – vienas šaltinis sakė apie incidentą Trebe.

Vietos pareigūnai per „Twitter“ paskelbė, kad toje teritorijoje gyventojams draudžiama lankytis.

Vietos gyventojai televizijos kanalui LCI sakė matę daug policijos pareigūnų.

Ministras pirmininkas Edouard Philippe situaciją pavadino „labai rimta“.

Dw.com skelbia, kad įkaitą prekybos centre paėmė su „Islamo valstybe“ siejamas asmuo.

Ginkluotas užpuolikas, kuris paleido kelis šūvius grobdamas įkaitą prekybos centre, pasiskelbė priklausąs „Islamo valstybei“, pranešė prokuroras.

Kol kas nežinoma, ar šie išpuoliai yra kaip nors susiję.

Vienas liudininkas, 55 metų Karimas, Prancūzijos radijui sakė: „Maždaug 11 val. 10 min. išgirdau šūvius. Tuo momentu netoliese buvo vos keli žandarmerijos (karo policijos) pareigūnai, bet dabar jų susirinko nuo 200 iki 300. Visas rajonas yra uždarytas ir žandarmerija ketina mus evakuoti“.

Kitas liudininkas, dirbęs netoliese esančiame garaže, teigė: „Priešais prekybos centrą yra žandarmerijos pareigūnų. Mes esame uždaryti garaže su dar maždaug 50 žmonių. Laukiame“.

Anot vietos pranešimų, prasidėjus atakai, prekybos centro viduje žmones įkaitais paėmęs vyras šaukė: „Tai kerštas už Siriją“.

Po kelias valandas besitęsusios dramos užpuolikas buvo nukautas. Jis vienu metu prekybos centre liko vienas su policininku, o visi įkaitai buvo išlaisvinti.

Prasidėjus apsiausčiai, iš prekybos centro išėjo maždaug 20 žmonių, teigiama vietos pranešimuose.

„Deja, manome, kad vienas žmogus buvo nužudytas, bet negalime į įvykio vietą pasiųsti gydytojo, kad patikrintų“, – sakė regiono policijos viršininkas Jeanas-Valery Lettermannas.

Prancūzijos prokurorai įkaitų dramą tiria kaip teroro išpuolį.

Trebo meras LCI televizijai sakė, kad į parduotuvę užpuolikas įėjo šaukdamas „Allahu Akbar, visus išžudysiu!“.

Prancūzijos policija teigia, kad žuvo du žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Įkaitus paėmęs užpuolikas reikalavo, kad būtų paleistas Paryžiaus teroristas Salahas Abdeslamas, pranešė televizija BFM.

Ginkluotas užpuolikas, pasiskelbęs džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ nariu ir penktadienį pagrobęs įkaitų viename prekybos centre pietų Prancūzijoje, atvyko į šalį iš Maroko, pranešė šalies žiniasklaida.

Be to, jis buvo žinomas teisėsaugos pareigūnams.

Jeigu užpuoliko ryšys su IS grupuote bus patvirtintas, tai bus pirmas rimtas išpuolis nuo gegužės mėnesio, kai prezidentu buvo išrinktas centristas Emmanuelis Macronas.

Prancūzijoje iki spalio galiojo nepaprastoji padėtis, įvesta po 2015 metų lapkričio teroro atakų Paryžiuje. Išpuolių virtinė šalyje prasidėjo 2015-ųjų sausį nuo 12 žmonių gyvybių nusinešusio išpuolio satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje.

Tų pačių metų lapkritį „Islamo valstybės“ džihadistai skirtingose sostinės vietose nužudė 130 žmonių.

2016 metų liepą IS prisiėmė atsakomybę už dar vieną išpuolį Nicoje, kai į Bastilijos paėmimo dieną šventusią minią įsirėžus sunkvežimiui žuvo 84 žmonės.

Nepaprastoji padėtis šalyje visiškai buvo panaikinta tik praėjusį spalį, tačiau kareiviai toliau budi prie svarbiausių turistinių objektų ir transporto centrų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)