Nuo katastrofos jau pradėjo 40 dienų. Anot pašnekovo, visi žuvusieji atpažinti, tačiau dar vyksta genetinė ekspertizė.

„Pavyzdžiui, 71 fragmentas atpažintas kaip 71 lavonas. O ką daryti su likusiais 50 tūkst.? Todėl reikia ištirti visus likučius, tam reikia genetinės laboratorijos“, – aiškina jis.

„Artimiesiems dar negalime atiduoti palaikų. Kai bus atpažinti visi likučiai, juos sudėsime į dėžes, o tada visa tai bus galima įvardyti konkrečių žmonių palaikais ir pradėti grąžinti artimiesiems“, – patikslino radijo stoties pašnekovas.

Jis sako, kad ekspertai skubina darbus užbaigti kuo įmanoma greičiau, tačiau neįmanoma išvengti technologinių procesų, kurių paskubinti neįmanoma.

Lėktuvas An-148, skridęs maršrutu Maskva-Orskas, prie Maskvos sudužo vasario 11 dieną. Jame buvo 65 keleiviai ir 6 įgulos nariai. Visi žuvo. Atlikę lėktuvo juodųjų dėžių tyrimus, ekspertai išsiaiškino, kad nelaimė įvyko apledėjus greičio jutikliams. Dėl incidento pradėta baudžiamoji byla.

Praėjus kelioms savaitėms po nelaimės Rusija liovėsi naudoti keleivinius lėktuvus An-148. Šių orlaivių likimas paaiškės po techninės ekspertizės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)