Taip RTVI teigė keli Rusijos URM artimi atstovai.

Prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pavadino informaciją apie S. Lavrovo išėjimą spekuliacijomis, pasiūlė nekreipti į jas dėmesio ir tiesiog pasveikinti ministrą su gimimo diena.

Šaltinių Rusijos VRM teigimu, S. Lavrovas jau kelerius metus norėjo palikti nuo 2004 m. užimtą postą, visų pirmą – dėl nuovargio. Bet V. Putino primygtinai prašomas likti, dirbo iki prezidento rinkimų.

„Niekam ne paslaptis, kad jis seniai norėjo išeiti“, – sako vienas iš žinybos darbuotojų. Jo ir kitų informuotų šaltinių teigimu, šiuo metu Smolensko aikštėje visi laukia, kol bus paskelbta nauja vyriausybės sudėtis.

RTVI interviu Rusijos URM atstovė Marija Zacharova sakė nežinanti, ar S. Lavrovas liks savo poste.

Yra kelios versijos, kas gali užimti S. Lavrovo vietą. Tai gali būti vienas iš ministro pavaduotojų (dažniau mini Gruško pavardę, 2012–2018 m. buvusio Rusijos atstovu NATO), arba naujas žmogus, galbūt – iš prezidento administracijos.

Dar 2018 m. sausį S. Lavrovo klausė spaudos konferencijoje, kas gali pakeisti jį ministro poste. Atsakydamas į Iljos Archipovo iš „Bloomberg“ klausimą, tada jis pasakė, kad nėra pratęs daryti kitų dalykų, išskyrus maksimaliai veiksmingai atliekamą darbą. Jis pridūrė: „Mes turime Konstituciją, kurioje aiškiai aprašyta vyriausybės formavimo tvarka. Užtikrinu jus, kad šio tvarkos bus šimtu procentų laikomasi.“

Artimo S. Lavrovui šaltinio teigimu, jis greičiausiai neišeis į pensiją o užims garbingas pareigas, pavyzdžiui, Rusijos saugumo taryboje.

S. Lavrovas vadovauja URM nuo 2004 m. kovo 9 d., kai prezidento rinkimų išvakarėse, V. Putinas paleido Kasjanovo kabinetą ir pasiūlė premjero postą Michailui Fradkovui. 1994–2004 m. S. Lavrovas buvo nuolatinis Rusijos atstovas JTO.