Vietos žiniasklaida skelbia, kad sprogimas driokstelėjo valstijos sostinės pietinėje dalyje esančioje parduotuvėje „Goodwill“. Gavus pranešimą apie sprogimą, į įvykio vietą atskubėjo daugybė gelbėjimo tarnybų pareigūnų.

Ostino policijos departamentas nurodė, kad sprogimą sukėlė „padegamasis užtaisas“, o ne pakete paslėpta bomba, kaip ankstesniais atvejais.

Po sprogimo į ligoninę buvo nuvežtas į ketvirtą dešimtį įkopęs vyras; jis patyrė „potencialiai rimtų, bet pavojaus gyvybei nekeliančių sužalojimų“, socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė Ostino medicinos paslaugų centras.

„Goodwill Central Texas“ vadovas Geraldas Davisas televizijai KVUE sakė, kad per sprogimą sužeistas asmuo yra parduotuvės, kurioje taip pat priimami labdarai skirti namų apyvokos daiktai ir drabužiai, darbuotojas.

Jis buvo sužeistas, kai priėmė labdarai paaukoti atneštą „į vamzdį panašų įtaisą“, sakė D. Davisas.

„Atsargumo sumetimais, dėl mūsų darbuotojų ir pirkėjų saugumo, visos „Goodwill“ parduotuvės bus uždarytos“, – paskelbė įmonė tviteryje.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) taip pat mano, kad šis incidentas nesusijęs su virtine ankstesnių sprogdinimų.

Išpuoliai prasidėjo kovo pradžioje. Beveik visi jie buvo įvykdyti Ostine – beveiki milijoną gyventojų turinčioje Teksaso valstijos sostinėje. Čia sprogdinimai pareikalavo dviejų gyvybių, dar keli žmonės per juos buvo sužeisti.

Tačiau antradienį iškart po vidurnakčio sprogimas driokstelėjo Teksaso mieste Šerce įsikūrusiame siuntų bendrovės „FedEx“ skirstymo cente. Čia detonavo pašto siuntoje paslėptas sprogmuo. Pareigūnai kol kas nepatvirtino žiniasklaidos pranešimų, kad į užtaisą buvo pridėta metalinių elementų ir vinių.

Per šį incidentą skaudžių padarinių pavyko išvengti ir niekas nebuvo rimtai sužeistas, tačiau pareigūnai mano, kad šis ir ankstesni išpuoliai yra susiję.