Jis pridūrė, Maskva visuomet apmoka savo sąskaitas, bet svetimų apmokėti nesirengia.

„Žinoma, galima dar kartą išreikšti apgailestavimą dėl tokių maniakiškų norų nuolat priversti Rusiją už kažką sumokėti, kuriuos... nuolat matome už vandenyno įvairiais lygiais. Rusija visuomet apmokėdavo ir apmoka savo sąskaitas, bet svetimų sąskaitų apmokėti nesirengia“, – žurnalistams sakė D. Peskovas, komentuodamas JAV pareiškimą apie ketinimus su Rijadu aptarti, „kaip priversti Rusiją sumokėti už veiksmus Sirijoje ir Irano palaikymą“.

Tuo pačiu V. Putino atstovas pažymėjo, kad Maskvai nekelia nerimo Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano vizitas Jungtinėse Valstijose.

„Saudo Arabijos princo vizitas Vašingtone – tai dvišalių Saudo Arabijos ir Amerikos santykių klausimas. Mes pagarbiai vertiname trečiųjų šalių tarpusavio santykius. Mums savo ruožtu svarbiausia mūsų gerų santykių su Rijadu kūrimas ir plėtojimas“, – sakė D. Peskovas.

Pasak jo, Rusijai svarbiausia susitarimų, pasiektų per neseniai įvykusį Saudo Arabijos karaliaus vizitą Rusijoje, įgyvendinimas.

„Mes labai vertiname šiuos rezultatus. Ir, žinoma, šiuo metu remiamės tuo, jog ir Rijadas, ir Maskva turi politinės valios ir ketinimų dėti visas pastangas, kad visi šie susitarimai būtų įgyvendinti ir kad mes abipusiai naudingu pagrindu plėtotume savo santykius. Visa kita – ne mūsų reikalas“, – pabrėžė D. Peskovas.