Pagrobti darbuotojai, kurių dauguma buvo atvykę iš šiaurės Indijos, dirbo statybos kompanijoje netoli Mosulo, kai kovotojai užėmė šį miestą ir didelę dalį Irako teritorijos.

Giminaičiai sakė, kad kai kurie šių darbuotojų penkios dienos po Mosulo užėmimo paskambino artimiesiems ir paprašė pagalbos.

Tuo metu Irake dirbo ir gyveno maždaug 10 tūkst. indų.

Indijos užsienio reikalų ministrė Sushma Swaraj antradienį parlamentui sakė, kad 39 indų palaikai neseniai buvo rasti žemės kauburyje netoli Badušo kaimo į šiaurės vakarus nuo Mosulo, kurį Irako pajėgos iš „Islamo valstybės“ (IS) atkovojo pernai liepą.

Per paieškos operacijas buvo aptiktas žemės kauburys Baduše, vietos gyventojai teigė, kad ten IS džihadistai užkasė lavonus, sakė S. Swaraj.

Irako pareigūnai geofizinių tyrimų skeneriu nustatė, kad ta sampyla yra masinė kapavietė ir ekshumavo palaikus. Tuomet Indijos pareigūnai nusiuntė dingusių darbuotojų giminaičių DNR mėginių.

Pasak S. Swaraj, Irako pareigūnai pirmadienį informavo Indijos vyriausybę, jog DNR testai patvirtino, kad 38 iš tų žmonių yra pagrobti darbuotojai. Dar vieno žmogaus palaikų DNR testų rezultatus reikia galutinai patvirtinti.