„Šiltai sveikinu su perrinkimu. Šiandien kaip niekad svarbu tęsti dialogą tarpusavyje ir gerinti santykius tarp mūsų šalių ir mūsų žmonių. Todėl turėtume stengtis konstruktyviai spręsti svarbias dvišales ir tarptautines problemas ir rasti tinkamus sprendimus“, - A. Merkel rašė V. Putinui.

Kanclerės sveikinimas pasirodė Vakarų lyderiams neskubant sveikinti V. Putino su triuškinančia pergale sekmadienį įvykusiuose Rusijos prezidento rinkimuose.

Kiek anksčiau A. Merkel atstovas Steffenas Seibertas sakė, kad Berlyno ir Maskvos nuomonė skiriasi įvairiais klausimais, nuo Rusijos politikos iki konfliktų Ukrainoje ir Sirijoje. Tačiau atstovas pridūrė, kad „nepaisant to, mums labai svarbus nuolatinis ryšys su Rusijos vadovybe“.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas taip pat pasveikino su perrinkimu ir palinkėjo V. Putinui sėkmės „modernizuojant Rusiją“. Tačiau Prancūzijos vadovas tuo pačiu išreiškė susirūpinimą dėl karo Sirijoje ir buvusio dvigubo Rusijos agento Sergejaus Skripalio ir jo dukros apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. E. Macronas paragino V. Putiną padėti išaiškinti „nepriimtiną“ ataką prieš buvusį Rusijos agentą.

Tuo tarpu perrinktas Rusijos prezidentas pareiškė esąs pasiruošęs „konstruktyviam“ dialogui su kitomis valstybės. Teigdamas, kad nenori jokių ginklavimosi varžybų, V. Putinas žadėjo mažinti Rusijos išlaidas gynybai šiais ir kitais metais.

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose V. Putinas surinko daugiau kaip 76 proc. balsų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)