Patirties tiriant aviakatastrofas turintis mechanikos inžinierius Peteris McMahonas sako, kad aptikti lėktuvo, kuris dingo dar 2014 metais, liekanas jam padėjo „Google Earth“, skelbia „The Daily Star“.
Kaip tvirtina pats P. McMahonas, lėktuvo nuolaužos rastos maždaug už 16 kilometrų nuo Apvaliosios salos, esančios už 22,5 kilometrų į šiaurę nuo Mauricijaus – teritorijoje paieškos iki tol vykdytos nebuvo.

Inžinierius tvirtina, kad labai įdomu ir keista tai, jog, jo manymu, JAV pareigūnai ten vykdyti paieškų net nenori.

Keturi tyrėjai iš Amerikos buvo pasiųsti į Australiją dirbti su MH370 byla, tačiau jis mano, kad specialistai neatskleidžia esminės informacijos.

„Jie pasirūpino, kad visa gauta informacija būtų slepiama nuo visuomenės, net ir nuo mūsų valdžios. Niekaip nesuvokiu, kodėl. Jie nenori, kad paaiškėtų, jog liekanos suvarpytos kulkų, nes tai reikštų naujo tyrimo pradžią“, – samprotauja inžinierius.

P. McMahonas užtikrintai sako, kad lėktuvo liekanose aiškiai matomos kulkų paliktos skylės.

Vienoje iš dviejų nuotraukų, kuriose, kaip galima spėti, įamžintas lėktuvas, jis paniręs po vandeniu, o kitoje matomas jo priekis.
Inžinieriaus tvirtinimu, jis gautą informaciją perdavė Australijos transporto ir saugumo biurui, kurie negali kategoriškai atmesti versijos, jog tikrai kalbama apie 2014 metais dingusį lėktuvą.

Pagrindinė teorija, kur galėtų būti dingęs lėktuvas, yra tai, jog jis, praėjus šešioms valandoms po pakilimo, sudužo Indijos vandenyje. Tuo metu radarų duomenys atskleidė, kad lėktuvas praėjus mažiau nei valandai nuo pakilimo kardinaliai pakeitė kryptį, o tada iš viso išnyko iš radarų.

Lėktuvu skrido 239 keleiviai ir įgula.

DELFI primena, kad 2014 metų kovo 8 dieną iš Kvala Lumpūro į Pekiną skridęs oro bendrovės „Malaysia Airlines“ laineris „Boeing 777“ dėl nežinomų priežasčių smarkiai nukrypo nuo kurso ir dingo. Sausį buvo sustabdytos šio lėktuvo paieškos sonarais, patikrinus 120 tūkst. kv. km ploto teritoriją pietinėje Indijos vandenyno dalyje.

Per šią didžiulio masto operaciją Australija neaptiko jokių dingusio orlaivio pėdsakų. Tyrėjai nustatė naujų detalių dėl dingusio MH370 lainerio Visgi tyrimas tebesitęsia, siekiant pradėti naujas paieškas.