Dešimtys FTB agentų, valstijos pareigūnų ir lobių ieškotojų grupės narių šią savaitę buvo nuvykę į atokią vietą Pensilvanijos šiaurės vakaruose, kur, kaip byloja vietos legenda, per 1863 metų Getisbergo mūšį dingo arba buvo paslėptas Pilietinio karo laikų aukso krovinys.

Lobių ieškotojų grupė „Finders Keepers“ jau seniai tvirtino, kad rado tą auksą užkastą valstybiniame miške prie Dents Rano upės, maždaug už 217 km į šiaurės rytus nuo Pitsbergo. Vis dėlto valstija neleido grupei kasinėti tame miške.

FTB neatskleidė, dėl kokios priežasties agentai antradienį lankėsi toje vietoje. Pareigūnai tik nurodė, kad turėdami teismo leidimą ten vykdė teisėsaugos užduotį.

Istorikai abejoja, kad tas aukso krovinys galėjo dingti pakeliui į JAV federalinę monetų kalyklą Filadelfijoje.

Remiantis skirtingomis legendos versijomis, kalbama apie 26 arba 52 aukso luitus, sveriančius po maždaug 22 kilogramus. Tai reiškia, kad dabar lobio vertė būtų 27 mln. arba 55 mln. dolerių (22 mln. arba 45 mln. eurų).

„Finders Keepers“ lyderis Dennisas Parada grupės tinklalapyje paskelbė, kad jo komanda galingu metalo ieškikliu surado tikėtiną vietą, kur gali būti užkastas lobis. Jo teigimu, valstijos Gamtos apsaugos ir gamtos išteklių departamentas nedavė leidimo kasinėti toje vietovėje.

Penktadienį Pensilvanijos gamtos apsaugos ir gamtos išteklių departamento atstovas nurodė, kad minėta grupė anksčiau kreipėsi dėl leidimo kasinėti, bet nesutiko sumokėti 15 tūkst. dolerių (12 tūkst. eurų) užstato. Dėl komentarų, kas antradienį vyko tame miške, jis rekomendavo kreiptis į FTB.