Palestinietis tyčia rėžėsi automobiliu į karius, budėjusius prie žydų nausėdijos Mevo Dotano, esančios netoli palestiniečių miesto Džanino, sakoma kariškių pranešime. Nurodoma, kad žuvo karininkas ir karys, o dar du kariai buvo sunkiai sužeisti.

Užpuolikas buvo sužeistas ir hospitalizuotas.

Kariuomenės atstovas incidentą įvardijo kaip „teroro ataką“.

Izraelio saugumo tarnyba „Shin Bet“ nurodė, kad užpuolikas yra atlikęs laisvės atėmimo bausmę už saugumo pažeidimus ir praeitais metais išėjo į laisvę.

Žiniasklaidos reportažuose matyti smarkiai sulamdytas baltas automobilis. Televizija „Channel 10“ pranešė, kad palestinietis įsirėžė į grupę kariu, kai jie išlipo iš savo visureigio ir ėjo į sargybos postą.

Generolas majoras Yoavas Mordechai, vadovaujantis už civilių palestiniečių reikalus atsakingai Izraelio gynybos tarnybai „Cogat“, po šio išpuolio įsakė „nedelsiant ir plačiai įšaldyti“ leidimus dirbti Izraelyje „visai užpuoliko šeimai“.

Šis incidentas įvyko palestiniečiams rengiant protestus visame Vakarų Krante ir prie Gazos Ruožo sienos su Izraeliu dėl prieš 100 dienų priimto JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo pripažinti Jeruzalę žydų valstybės sostinė ir perkelti į šį miestą Amerikos ambasadą. Per penktadienį vykusius susirėmus su Izraelio pajėgomis buvo sužeisti dešimtys demonstrantų.

Gazos Ruožą valdantis palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“ paskelbė pranešimą, giriantį šią „operaciją“, bet atsakomybės už išpuolį neprisiėmė.