Apie D. Tuskas prakalbo tuo metu, kai Vokietijos kanclerė Angela Merkel Paryžiuje susitiko su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, kad aptartų stringančias reformas.

Anot D. Tusko, diskusijose, surengtose prieš kitą savaitę vyksiantį euro zonos šalių viršūnių susitikimą, pasiekta „iki šiol riboto lygio konsensuso“. Apie tai D. Tuskas kalba dokumento projekte, su kuriuo susipažino AFP.

„Tolesniam darbotvarkės įgyvendinimui reikalingas tiesioginis lyderių įsitraukimas ir vadovavimas“, – sakė D. Tuskas, paraginęs surengti „atvirus ir perspektyvius debatus“.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas yra paraginęs „perkrauti“ Europos Sąjungą ir gilinti ryšius tuo metu, kai susiduriama populistiniais iššūkiais. Be kita ko, siūloma įsteigti euro zonos finansų ministro pareigybę ir formuoti euro zonos biudžetą.

Taip pat siūloma užbaigti ES bankininkystės sąjungos kūrimą, kam itin priešinasi Berlynas.

Šiuos pasiūlymus euro zonos šalių ministrai ne vieną mėnesį svarsto šiuos siūlymus, tačiau diskusijos niekur nejuda dėl Vokietijos lyderystės stokos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)