„Gal trūksta išsilavinimo“, – sakė ministerijos vadovas.

Į britų politiko pareiškimą sureagavo ir Rusijos Užsienio reikalų ministerijos oficiali atstovė Marija Zacharova.

„O ką daugiau pasakyti gynybos ministras šalies, kuri slepia jos teritorijoje naudojamų cheminių nuodingų medžiagų aplinkybes ir nenori perduoti turimos informacijos, kaip to reikalauja Cheminio ginklo draudimo konvencija“, – parašė ji savo paskyroje feisbuke.

Kovo 15 d. G. Williamsonas spaudos konferencijoje pareiškė, kad „Rusija turi užsičiaupti ir nešdintis“. Taip jis reagavo į Rusijos vyriausybės planus imtis priemonių, atsakant į rusų diplomatų išsiuntimą iš Britanijos.

Komentuodamas incidentą Solsberyje, kur kovo 4 d. buvo apnuodyti buvęs dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė, Didžiosios Britanijos gynybos ministras G. Williamsonas paskelbė apie naujas apsaugos nuo cheminio ginklo priemones, praneša BBC.

Kalbėdamas apie priemones, kurių bus imtasi, saugantis nuo tokio pobūdžio išpuolių ateityje, ministras paskelbė, kad Britanijoje bus statomas naujas apsaugos nuo cheminio ginklo centras. 48 mln. svarų (54,1 mln. eurų) kainuojantis objektas bus statomas šalies Gynybos ministerijos mokslinės techninės laboratorijos „Porton Down“ teritorijoje Viltšyro grafystėje.

Laboratorijos vyriausioji būstinė yra netoli Solsberio, kur buvo apnuodytas S. Skripalis ir jo duktė. Jie vis dar ligoninėje, abiejų būklė sunki. Jie buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia chemine medžiaga „Novičiok“, kuri priskiriame cheminiams ginklams. Šią medžiagą identifikavo būtent „Porton Down“ laboratorijos ekspertai.

Gavinas Williamsonas

Kovo 14 d. Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May paskelbė, kad iš šalies bus išsiųsti Rusijos diplomatai. Ji oficialiai apkaltino Maskvą bandymu nužudyti buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją, taip pat pranešė apie visų dvišalių kontaktų su Rusiją sustabdymą. Th. May pabrėžė, kad nutraukti visus kontaktus su Maskva – nėra Britanijos interesai.

Rusijos URM kaltinimus laiko provokacija.