Gelbėjimo operacija jau buvo perkvalifikuota į palaikų paėmimo darbus, žurnalistams sakė Majamio-Deido apygardos policijos atstovas Alvaro Zabaleta.

Inžinieriai tuo tarpu nerimauja, kad taip pat gali nugriūti tilto atramos abiejose gatvės pusėse.

„Pavojus iškilęs visam tiltui“, – sakė A. Zabaleta.

Tiltas, jungęs Floridos tarptautinio universiteto pastatą su studentų miesteliu, buvo pastatytas tik prieš kelias dienas, bet juo dar nebuvo leidžiama naudotis.

10 žmonių buvo nuvežti į ligonines, sakė A. Zabaleta ir pridūrė, kad gelbėtojai įvykio vietoje dirbo visą naktį.

Televizija CNN parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip 950 t sveriantis tiltas staiga nukrenta ant gatvės apačioje.

Betono luitai prispaudė mažiausiai aštuonis automobilius, anksčiau sakė Majamio-Deido apygardos ugniagesių vadovas Paulas Estopinanas.

Policijos detektyvas Juanas Carlosas Llera sakė, kad tiltui griūvant pasigirdęs garsas priminė sprogimą. „Didžiulis trenksmas“, – sakė jis.

„Tai atrodo kaip katastrofos vieta. Tiesiogine prasme atrodo, tarsi būtų sprogusi bomba“, – naujienų agentūrai AFP sakė J. C. Llera.

Laisvi lynai

Tiltas kabojo ant lynų, kurie buvo atsilaisvinę, o juos mėginant vėl įtempti statinys sugriuvo, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Floridai atstovaujantis JAV senatorius Marco Rubio (Markas Rubijus).

Šis viadukas buvo pastatytas tik praeitą šeštadienį, o jį atidaryti planuota 2019 metais.

Įvykio vietoje tuojau po griūties atsidūrusi Isabella Carrasco pasakojo televizijai CNN, kad kai kurie automobiliai buvo „visiškai sutraiškyti“ ir kad „visur buvo daugybė nuolaužų“.

Liudininkė sakė mačiusi, kaip viena moteris ištrūko iš automobilio, kuris buvo „tiesiog prignybtas“, o gelbėtojai gatvėje mėgino atgaivinti kitą žmogų.

Kitas sukrėstas vairuotojas Lynnellas Collinsas sakė CNN, kad jam ruošiantis pasukti į dešinę „visas statinys tiesiog nukrito“.

„Labai susijaudinau. Išlipau iš savo mašinos, aš ir keli kiti žmonės bėgome tenai. Puolėme padėti žmonėms, kurių automobiliai buvo bent pusiau sutraiškyti ir kuriuos buvo nesunku išgelbėti“, – pasakojo jis.

L. Collinsas sakė matęs du sunkvežimius, kurie buvo „visiškai sutraiškyti“.

Greitai pastatytas

Floridos tarptautinis universitetas (FIU) neseniai džiaugėsi pastatytu tiltu per pavojingą, judrią greitkelio atkarpą, kurioje, pasak studentų, įvykdavo avarijų.

Tiltas buvo pastatytas vos per vieną dieną, naudojant pagreitintą modulinį statybos metodą.

„Mus pribloškė tragiškas pėsčiųjų tilto sugriuvimas“, – pareiškime nurodė viena projekto partnerių „FIGG Engineering Group“.

„Visapusiškai bendradarbiausime su visais atitinkamais pareigūnais, aiškinantis, kas nutiko ir kodėl, – sakė kompanija. – Per mūsų 40 metų istoriją nieko panašaus niekada nebuvo įvykę.“

„Toliau stebiu širdį veriančią (situaciją dėl) tilto sugriuvimo FIU – labai tragiška“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentas Donaldas Trumpas.

„Daug drąsių gelbėtojų atskubėjo gelbėti gyvybių. Ačiū už jūsų drąsą. Šįvakar meldžiuosi už visus, kuriuos paveikė (ši nelaimė)", – pridūrė jis.

Tiltai Jungtinėse Valstijose griūva retai, nors rizika dėl senstančios infrastruktūros didėja.

Šiame amžiuje daugiausiai aukų pareikalavęs panašus incidentas įvyko 2007 metais Mineapolyje Minesotoje. Tuomet sugriuvus aštuonių eismo juostų viadukui žuvo 13 žmonių.