„Tai buvo eilinė karių transportavimo operacija iš Irako į Siriją, nieko neįprasta“, – sakė vienas pareigūnas. „Sraigtasparnyje buvo septyni žmonės; manoma, kad visi jie žuvo“, – pridūrė jis.

Kitas pareigūnas sakė, kad keturi tame sraigtasparnyje buvę žmonės priklausė JAV oro pajėgoms.

Pentagono pranešime sakoma, kad orlaivis „Sikorsky HH-60 Pave Hawk“ nukrito ne dėl priešo veiklos, tačiau nelaimės priežastis tiriama.

Pasak pareigūnų, tas JAV oro pajėgų sraigtasparnis buvo naudojamas paieškos ir gelbėjimo operacijoms kovos veiksmų zonose. „Pave Hawk“ sudužo ketvirtadienio popietę netoli Kaimo miesto Anbaro provincijoje.

Pentagonas nurodė, kad apie incidentą pranešė lydintis JAV sraigtasparnis; nelaimės vietą saugo greitojo reagavimo pajėgos, kurioms priklauso Irako saugumo pajėgos ir koalicijos nariai.

„Ši tragedija mums primena apie pavojus, su kuriais mūsų vyrai ir moterys kasdien susiduria tarnyboje mūsų šalims. Šiandien galvojame apie šių tarnybos narių artimuosius“, – sakė koalicijos brigados generolas Jonathanas Braga.

„Esame dėkingi Irako saugumo pajėgoms už jų skubią pagalbą reaguojant į šį tragišką incidentą“, – pridūrė jis.

Žuvusiųjų vardai bus paskelbti vėliau, kai apie nelaimę bus informuoti jų artimieji.

JAV naudojo du sraigtasparnius ir fiksuoto sparno orlaivį Irake per karinę operaciją prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“, 2014 metais užėmusį dideles teritorijas į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado.

JAV vadovaujama tarptautinė koalicija kovą su džihadistais pradėjo 2014-ųjų rugpjūtį, o vėliau ėmė rengti antskrydžius ir gretimoje Sirijoje. Amerikiečiai aprūpino sirų ir irakiečių pajėgas ginklais, mokė vietos karius ir teikė jiems kitokią pagalbą.

Bagdadas paskelbė pergalę prieš džihadistus praėjusių metų pabaigoje, tačiau IS Irake vis dar rengia mirtinų išpuolių. Anksčiau šį mėnesį šalies šiaurėje IS surengė ištisą virtinę atakų, nusinešusių mažiausiai 25 gyvybes.