Taip pat buvo pranešta, kad dalis žmonių buvo įkalinti po griuvusiu tiltu, kuris pastatytas virš kelio.

Nuotraukose matyti ir prispausti automobiliai. Kaip iš pradžių teigė Floridos greitkelių patrulis Alejandro Camacho, po tiltu buvo sutraiškyti „penki - šeši automobiliai“, vėliau paaiškėjo, kad jų daugiau. Ugniagesiai pranešė apie daugybę sužeistųjų, tačiau jų skaičiaus neįvardijo.

Universiteto bendruomenė išreiškė užuojautą dėl incidento. „Šiuo metu esame įsitraukę į gelbėjimo darbus bei laukiame daugiau informacijos. Glaudžiai bendradarbiaujame su gelbėtojais bei įvykį mačiusiais ir pirmaisiais jo vietoje atsidūrusiais žmonėmis“, - rašoma universiteto pranešime.

Prabilo ir pirmieji liudininkai. Įvyki mačiusi universiteto studentė CNN pasakojo likus sekundėms iki nelaimės pravažiavusi po tiltu: „Išgirdome didelio smūgio garsą, atsisukome, o tiltas buvo visiškai subyrėjęs. Kažkas paklausė pareigūnės, ar girdėti žmonių balsai iš prispaustų automobilių. Ši papurtė galvą ir atsakė - ne. Medicinos studentai bei gydytojai įvykio vietoje suskubo teikti žmonėms pirmąją pagalbą“.

Miestelio mero, Carloso Gimenezo, teigimu, mirė mažiausiai vienas žmogus, dar aštuoni nugabenti į ligoninę: „Kol kas žinome, kad prispaustos aštuonios transporto priemonės, stengsimės jas ištraukti kaip įmanoma greičiau“.

Gelbėtojai kol kas nėra tikri, ar po griuvėsiais yra įkalintų gyvų arba žuvusių žmonių, tačiau gelbėjimo operacija tęsiama, o tai reiškia, kad žmonių ieškojimas nenutrauktas.

950 tonų tilto statybos buvo užbaigtos tik praėjusį šeštadienį. Jo statyba buvo pradėta po to, kai 2017 m. rugjūtį automobilis partrenkė kelią kirtusį žmogų. Planuota, kad tiltas stovės ilgiau nei šimtą metų ir galės išlaikyti net penktos kategorijos uraganą. Tiltą stačiusios kompanijos prisiėmė atsakomybę ir pažadėjo ištirti, kas nutiko, jog tiltas sugriuvo. Įmonių atstovai išreiškė užuojautą nukentėjusiųjų šeimoms.

THE FIU BRIDGE COLLAPSED OH MY GOD pic.twitter.com/JO7jfx5AoN— Gabriela Collazo (@GabrielaRose12) March 15, 2018