Pasak aukšto rango JAV saugumo pareigūnų, sankcijos įvestos penkiems subjektams ir 19-ai fizinių asmenų. Tarp jų yra Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB), karinės žvalgybos agentūra (GRU) ir 13 asmenų, kuriems kaltinimus neseniai pareiškė galimą Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus tiriantis specialusis prokuroras Robertas Muelleris.

Sąraše atsidūrė daugiausiai tie žmonės, kuriems JAV teisingumo departamentas pateikė kaltinimus dėl kišimosi į JAV prezidento rinkimus 2016 metais. Tarp kaltinamųjų atsidūrė ir pats J. Prigožinas, kuris jau anksčiau buvo įtrauktas į sankcijų sąrašą.

Pats J. Prigožinas, atsakydamas į šiuos kaltinimus pareiškė, kad amerikiečiai „įspūdžiams paveikūs žmonės“ ir „mato tai, ką nori matyti“. Rusijos užsienio reikalų ministerija sakė, kad JAV kaltinimuose nėra konkrečių faktų ir įrodymų, kad Rusija bandė kištis į JAV vidaus reikalus.

Sąrašas paskelbtas JAV Iždo departamento puslapyje.

Kiek anksčiau oficiali JAV valstybės departamento atstovė Heather Nauert pareiškė, kad JAV neatmeta galimybės paskelbti sankcijų 13 rusų, kurie buvo apkaltinti kišimusi į JAV rinkimus.

Sankcijos numato, jog bus įšaldytas sąraše atsidūrusių asmenų Jungtinėse Valstijose turimas turtas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas interviu televizijai „NBC News“ anksčiau yra pataręs JAV oficialiai kreiptis į Rusijos generalinę prokuratūrą dėl kaltinimų rusų adresu ir pateikti visą tyrimo medžiagą - tokiu atveju Rusija bus pasirengusi aptarti šį klausimą.

DELFI primena, kad Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas 2018 metų vasario 16 dieną trylikai Rusijos piliečių pateikė kaltinimų dėl „sąmokslo, kurio tikslas – apgauti Jungtines Valstijas“. Du minėtame sąraše esantys rusai dar kaltinami ir sukčiavimu, o keturi – nesankcionuotu kitų žmonių asmeninių duomenų naudojimu.

Kaltinimai pateikti vykdant tyrimą dėl Rusijos kišimosi į Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus. Tyrimui vadovauja specialusis prokuroras ir buvęs FTB vadovas Robertas Muelleris. Jis tikrina informaciją dėl galimų Rusijos valdžios ryšių su Donaldu Trumpu ir jo artimiausia aplinka.

Jevgenijaus Prigožino „trolių fabrikas“, kaip tvirtina JAV pareigūnai, socialiniuose tinkluose viešino įrašus, skirtus palaikyti D. Trumpą ir nukreiptus prieš jo varžovę rinkimuose demokratę Hillary Clinton.