Pasak JAV prezidento Donaldo Trumpo, M. Pompeo „fantastiškai susitvarkys“ naujose pareigose. Jis padėkojo Tillersonui už tarnybą, taip pat paskelbė naują CŽA vadovę. Ja tapo Gina Haspel - pirmoji moteris, pasiūlyta šioms pareigoms.

Mike'as Pompeo

Kaip praneša „The Washington Post“, D. Trumpas paprašė R. Tillersoną atsistatydinti dar penktadienį, kovo 9 dieną. Kol kas nepranešama, dėl ko jis buvo atleistas, rašo meduza.io.

R. Tillersonas vadovavo JAV valstybės departamentui nuo 2017 metų sausio 20 dienos. Anksčiau jis vadovavo naftos kompanijai „ExxonMobil“ ir diplomatinio darbo niekada nedirbo.

Gandai apie R. Tillersono pasitraukimą sklandė dar nuo praėjusių metų liepos. Remiantis neoficialiais duomenimis, R. Tillersonas net rašė prašymą dėl atleidimo iš darbo, bet jį įtikino pasilikti. Buvo kalbama, kad jis norėjo pasitraukti iš savo posto dėl nesutarimų su D. Trumpu ir kitais pareigūnais. Be to, net kelios JAV žiniasklaidos priemonės buvo gavusios patvirtinimą, kad R. Tillersonas girdint liudininkams pavadino D. Trumpą „prakeiktu idiotu“.