Leidinio šaltinio teigimu, „kompiuterinio įsilaužimo programų taikymas, reaguojant į tai, kas įvyko Solsberyje, būtų visiškai tikėtinas variantas“.

Kaip rašo „Times“, Britanijos Gynybos ministerija ir šalies Vyriausybinių ryšių centras spartina bendros engėjiškos kibernetinės programos kūrimą.

Ši prieš Rusija nukreipta operacija gali apimti ir „išpuolį prieš Kremliaus kompiuterinius tinklus ir tinklalapius, publikuojančius melagingas naujienas“.

Kovo 12 d. Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May pareiškė – didelė tikimybė, kad su S. Skripalio apnuodijimu susijusi Rusijos vadovybė. Ji davė Maskvai laiko iki kovo 13-osios vakaro pateikti išsamiems paaiškinimams. Priešingu atveju ji pagrasino imtis rimtesnių priemonių prieš Rusiją.

Rusijos URM pavadino Th. May pareiškimą „cirko pasirodymu Britanijos parlamente“. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pabrėžė, kad Londonas nepateikė nė vieno įrodymo ar oficialios užklausos dėl šio atvejo.

Kovo 4 d. 66 m. S. Skripalis ir jo 33 m. duktė buvo rasti be sąmonės Solsberyje. Britanijos valdžia pareiškė, kad juos nunuodijo rusiškos gamybos nervus paralyžiuojančia medžiaga. Šiuo metu abu guli ligoninėje, jų būklė kritinė. Buvęs Rusijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos pulkininkas gavo prieglobstį Jungtinėje Karalystėje, po 2010 m. įvykusio pasikeitimo žvalgais tarp Maskvos ir Vašingtono.