Galiausiai paaiškėjo, kad tai tebuvo alkoholio padauginusio keleivio pasirodymas, skelbia rbc.ru.

Prieš pat prasidedant olimpinėms žaidynėms karinė aviacija buvo pasirengusi perimti keleivinį orlaivį, kurį, kaip įtarta, esą buvo užgrobęs teroristas.

Galiausiai paaiškėjo, kad teroristo veiksmai tebuvo girto keleivio surengtas cirkas. Apie tai Andrejaus Kondrašovo filme „Putinas“ papasakojo pats V. Putinas.

Konkrečiai kalbama apie skrydžių bendrovės „Pegasus Airlines“ lėktuvą „Boeing 737-700“, skridusį iš Charkovo į Stambulą. Lėktuve buvo 110 keleivių.

„Prieš olimpinių žaidynių pradžią kartu su Tarptautinio olimpinio komiteto atstovais dalyvavome priėmime, sėdome į autobusą ir išvykome į stadioną „Fišt“. Maždaug pusiaukelėje padėjėjas man perdavė telefoną – pasirodo, man skambino agentas iš saugumu olimpinėse žaidynėse besirūpinančio štabo“, – juostoje teigia V. Putinas.

Štabo atstovas jam perdavė informaciją, jog „buvo perimtas lėktuvas, skridęs iš Ukrainos į Stambulą“. „Esą lėktuvą užėmę asmenys reikalavo leistis Sočyje“, – pasakojo prezidentas.

Rusijos federalinės saugumo tarybos vadovas Aleksandras Bortnikovas, taip pat nusifilmavęs filme, pasakojo, kad buvo priimtas sprendimas „pakelti karinę aviaciją, kuri kontroliuotų lėktuvo skrydį. Tai buvo minučių reikalas“.

„Paklausiau, ką jie tokiu atveju siūlo. Ir atsakymas buvo labai konkretus, reaguojant į aplinkybes – numušti“, – teigė V. Putinas.

Anot prezidento, „jis davė leidimą veikti pagal planą“.

Pasak Rusijos prezidento, po maždaug penkių ar septynių minučių jis sulaukė antro skambučio. Tas pats štabo pareigūnas informavo, kad tai tebuvo „girto keleivio surengtas cirkas“.

Lėktuvas, pasak V. Putino, sėkmingai išskrido į Turkiją.

Tame pačiame filme V. Putinas pareiškė, kad jokiomis aplinkybėmis nesugrąžins Ukrainai Krymo. Šis filmas parodytas sekmadienį, likus savaitei iki prezidento rinkimų, kuriuos, kaip neabejojama, jis laimės.

„Jūs ką, išprotėjote?“ – atsakė V. Putinas žurnalistui, kuris jo paklausė, ar būtų kokios nors aplinkybės, kurioms esant jis sugrąžintų Krymą Ukrainai.

„Nėra tokių aplinkybių ir niekada nebus“, – pareiškė Rusijos prezidentas dviejų valandų trukmės filme „Putinas“.

Filmas buvo paskelbtas pagarsėjusio prokremliško TV laidų vedėjo Dmitrijaus Kiseliovo socialinių tinklų paskyrose prieš kovo 18 d. vyksiančius Rusijos prezidento rinkimus.

Rusija aneksavo Krymą 2014 metais ir palaiko sukilėlius Rytų Ukrainoje. Dėl to Vakarai Rusijai yra įvedę sankcijas. Dokumentinį filmą prodiusavo žurnalistas Andrejus Kondrašovas, kuris yra V. Putino prezidentinės rinkimų kampanijos atstovas spaudai.

Dokumentiniame filme rodomi interviu su Rusijos prezidento sąjungininkais, įskaitant buvusį Vokietijos kanclerį Gerhardą Schroederį ir V. Putino vaikystės draugą Sergejų Rolduginą.

Naftos kompanijos „Rosneft“ vadovas Igoris Sešinas filme sakė, kad vadovaujant V. Putinui jis ėjo įvairias pareigas beveik 30 metų. Jo teigimu, prezidentas yra „labai atsargus žmogus“.

Prognozuojama, kad per prezidento rinkimus V. Putinas surinks beveik 70 proc. balsų, o rinkėjų aktyvumas viršys 60 proc.