Raudonas sraigtasparnis, priklausantis turizmo verslo grupei „Liberty“, skraidino šešis žmones, įskaitant pilotą. Orlaivis nukrito į upę po 19 val. vietos (pirmadienį 1 val. Lietuvos) laiku šalia prabangaus Viršutiniojo Ist Saido rajono, ties 90-ąja gatve.

„Pilotas išsilaisvino, o kiti penki – ne“, – per trumpą spaudos konferenciją žurnalistams sakė ugniagesių departamento komisaras Danielis Nigro.

„Mums buvo pranešta, kad visi penki žmonės tvirtai prisisegę diržais – juos teko perpjauti ir nuimti“, – pridūrė jis.

Į nelaimės vietą atskubėję narai ištraukė keleivius, esant stipriai srovei ir žemai vandens temperatūrai. Du žmonės buvo pripažinti mirusiais, pridūrė D. Nigro.

Trys kiti buvo išvežti į ligoninę kritinės būklės.

„Liberty“ organizuoja apžvalginius skrydžius virš Jungtinių Valstijų finansų sostinės. Pasak policijos viršininko Jameso O'Neillo, šįkart orlaivį buvo išsinuomoję fotografai.

Avarijos priežastis kol kas neaiški, bet vietos žiniasklaida pranešė, kad pilotas prieš pat sraigtasparniui nukrentant pasiuntė nelaimės signalą ir paminėjo variklio gedimą.

Įvykį tiria Nacionalinė transporto saugumo valdyba.

Viename vaizdo įraše, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“, matyti, kaip raudonas sraigtasparnis smarkiai teškiasi į upę ir nuvirsta ant šono, o jo sraigtai plaka vandenį.

Tragedija užfiksuota vaizdo įraše: