Pasak jos, apie 500 asmenų, apsilankiusių bare „Mill“ bei restorane „Zizzi“ Solsberyje, Anglijos pietvakariuose, privalo atsargumo dėlei išsiskalbti savo rūbus ir išsivalyti savo mantą.

Kovo 4-osios išpuolį prieš dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją detektyvai tiria kaip pasikėsinimą nužudyti.

Rasti susmukę ant suolo Solsberyje jie lig šiol tebėra kritinės būklės, nors ir stabilios.

„Buvo taršos nervus paralyžiuojančiomis medžiagomis pėdsakų ir bare „Mill“, ir restorane „Zizzi“, – sakė S. Davies.

„Esu įsitikinusi, kad tai nepakenkė nė vienam lankytojų, buvusių „Mill“ bare ar „Zizzi“ restorane“, – pridūrė ji.

„Vis dėlto, kai kurie žmonės nerimauja, kad ilgesnis šių medžiagų poveikis, per savaites ar mėnesius, gali sukelti sveikatos problemų“, – kalbėjo S. Davies.

„Todėl patariu ..., kad žmonės, buvę tame bare ar restorane praėjusį sekmadienį apie 13 val. 30 min. iki uždarymo pirmadienį vakare, turėtų išsivalyti savo tuomet dėvėtus rūbus ir turėtus daiktus“, – sakė ji.

Patarta rūbus skalbti skalbimo mašina, o sausam valymui skirtuosius sudėti į dvigubus plastiko maišus, saugiai juos padėti ir laukti kito patarimo.

Mobilūs telefonai, rankinės, elektroninė įranga – juos reikia nušluostyti vienkartinėmis sanitarinėmis šluostėmis, kurias po to reikia išmesti su buitinėmis šiukšlėmis.

Papuošalus, akinius išplauti šiltu muilinu vandeniu, ir išskalauti šaltu vandeniu.

Vis tik pavojus visuomenės sveikatai yra mažas; tai visi tie patarimai yra dėl atsargumo, tvirtina Anglijos visuomenės sveikatos tarnyba.