BBC žiniomis, medžiagos pėdsakų rasta Pietų Anglijos Solsberio mieste esančiame italų restorane „Zizzi“, kur kovo 4 dienos popietę valgė tėvas su dukra.

Manoma, kad kitų tuo pat metu restorane valgiusių asmenų sveikatai pavojus negresia, skelbė Didžiosios Britanijos transliuotojas, remdamasis neįvardytu šaltiniu.

Pranešama, kad kelios Solsberio miestelio vietos vis dar užtvertos, ribojant patekimą į jas. Tarp tokių vietų yra S. Skripalio namai bei kapinės, kuriose palaidota jo žmona ir sūnus, informuoja naujienų agentūra „Press Association“.

S. Skripalis - buvęs Rusijos karinės žvalgybos pulkininkas, 2006 metais Rusijoje pasodintas į kalėjimą dėl šnipinėjimo Didžiajai Britanijai, - kartu su dukra buvo rasti be sąmonės ant suoliuko šalia prekybos centro Solsberyje.

S. Skripalio byla paskatino žiniasklaidos spėliones, kad už buvusio šnipo apnuodijimo gali slėptis Rusijos valstybės veikėjai. Šį atvejį imta lyginti su kitomis įtartinomis Rusijos piliečių mirtimis Didžiojoje Britanijoje, ypač su Aleksandro Litvinenkos mirtimi 2006-aisiais bei Aleksandro Perepilično 2012-aisiais.

66-erių S. Skripalis ir 33-ų jo dukra Julija ligoninėje vis dar kovoja už gyvybę. Policijos teigimu, po šio incidento medikų pagalbos buvo prireikę iš viso 21 žmogui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)