700 skrydžių buvo atšaukta Naujojo Džersio Niuarko oro uoste ir La Guardios oro uoste, iš kurio lėktuvai daugiausia skraido vidaus reisais, nurodoma informaciją apie skrydžius skelbiančioje interneto svetainėje „FlightAware“.

Buvo paveiktas ir Bostono bei Filadelfijos oro uostų darbas, atšaukta beveik 20 proc. skrydžių.

Snygis, kurį lydėjo perkūnija, įvairiose vietose buvo nevienodas. Iki trečiadienio vakaro Johno F. Kennedy oro uoste iškrito tik keli cm sniego, tačiau kai kur Niujorko centre sniego buvo iki 30 cm, o kai kuriose Niujorko valstijos, Naujojo Džersio ir Konektikuto kaimo vietovėse – iki 50 cm, pranešė Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS).

Nors oro temperatūra turėjo likti pliusinė, meteorologai perspėjo dėl „gausios šlapdribos, potvynių pakrantėse ir vėjo gūsių“.

Vakare dėl rūko ir pūgos rajonuose aplink Niujorko miestą buvo kone neįmanoma keliauti, nurodė NWS.

Regiono valstijose vairuotojai buvo raginami nekeliauti, bet eismas nebuvo uždraustas. Naujojo Džersio policija nuo vidurnakčio iki 16 val. vietos laiku sureagavo į 356 kelių eismo incidentus.

Niujorko valstybinės mokyklos, įstaigos ir teismai dirbo kaip įprasta.

Vėlai antradienį Naujajame Džersyje gubernatorius Philas Murphy uždarė mokyklas ir paskelbė nepaprastąją padėtį, ją planuota atšaukti trečiadienį vakare.

Bostono mokyklos ketvirtadienį liks uždarytos.

Taip pat sutriko traukinių eismas, kompanija „Amtrak“ neleido išvažiuoti keliems tarp sostinės Vašingtono ir Bostono kursuojantiems traukiniams.

Per praėjusios savaitės audrą JAV šiaurės rytuose žuvo mažiausiai penki žmonės, daugiausia dėl vėjo ir liūčių virstant medžiams.

Galbūt ši audra nebus tokia smarki: praeitą ketvirtadienį ir penktadienį vėtros išvartė daug medžių, sukėlė potvynių pakrantėse ir paliko be elektros daugiau kaip 2 mln. namų ūkių nuo Virdžinijos iki Meino.

Vis dėlto kai kuriems vartotojams elektra dar nebuvo įjungta nuo ankstesnės audros, o naujas stichijos siautėjimas neabejotinai sukels naujų rūpesčių tinklų bendrovėms.

Iki trečiadienio vakaro didžiosios komunalinių paslaugų įmonės Naujajame Džersyje informavo sulaukusios pranešimų apie gedimus iš daugiau kaip 300 tūkst. vartotojų, bet apie dalį jų buvo pranešta po ankstesnės audros. Kitose valstijose šiaurės rytų regione taip pat pranešama apie dešimtis tūkstančių be elektros likusių namų ir verslo įmonių.