Stormy Daniels, kurios tikrasis vardas yra Stephanie Clifford, siekia anuliuoti susitarimą, argumentuodama, kad D. Trumpas susitarimo niekada nepasirašė. Los Andželo advokatas Michaelas Avenatti socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė ieškinio kopiją.

Susitarimas „neegzistuoja, nes, be kitų dalykų, p. Trumpas niekada nepasirašė“ šio dokumento su Kalifornijos aukštesnės instancijos teismo antspaudu, teigiama ieškinyje.

Jame tvirtinama, kad S. Clifford 2006–2007 metais palaikė intymius santykius su D. Trumpu. Ji norėjo juos paviešinti D. Trumpui tapus Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus. Atsirado ir kitų moterų, tvirtinančių, kad jos turėjo lytinių santykių su D. Trumpu.

Padedamas advokato Michaelo Coheno, D. Trumpas tuomet siekė „agresyviai ... nutildyti p. Clifford, ... kad ji nepasakytų tiesos“ ir kad jam būtų lengviau laimėti rinkimus, sakoma dokumente.

Donaldas Trumpas

M. Cohenas parengė neviešinimo susitarimą, kurio kopija buvo pridėta prie ieškinio. Susitarime numatyta, kad kompanija „Essential Consultants LLC“ perves S. Clifford 130 tūkst. dolerių (104,7 tūkst. eurų) mainais už jos tylą.

Naudodamiesi slapyvardžiais „Peggy Peterson" ir „Davidas Dennisonas", S. Clifford ir D. Trumpas, drauge su „Essential Consultants LLC“, turėjo pasirašyti susitarimą.

Kelios dienos prieš 2016 metų lapkritį įvykusius prezidento rinkimus, kuriuos laimėjo D. Trumpas, S. Clifford ir M. Cohenas – „Essential Consultants“ vardu – pasirašė susitarimą, sakoma teismui pateiktuose dokumentuose.

„Tačiau p. Trumpas susitarimo nepasirašė, todėl jis teisiškai tapo niekinis ir neturintis pasekmių“, – priduriama dokumentuose.

M. Cohenas praėjusį mėnesį JAV žiniasklaidai sakė, kad sumokėjo S. Clifford 130 tūkst. dolerių, ir tai paskatino jos vadybininką užsiminti, kad neviešinimo susitarimas buvo pažeistas.

M. Cohenas atsisakė nurodyti detales, nesakė, kodėl sumokėjo tuos pinigus ir nenurodė, ar D. Trumpas apie tai žinojo.

„Nei (D. Trumpo verslo konglomeratas) „The Trump Organization“, nei Trumpo kampanija nebuvo susitarimo su p. Clifford šalis, ir nė vienas iš jų nekompensavo man už tą išmoką, nei tiesiogiai, nei netiesiogiai“, – sakė M. Cohenas, kurį citavo laikraštis „The New York Times“.

D. Trumpas atsisakė komentuoti šį reikalą. Baltieji rūmai išsisuko nuo klausimų, ar įtarimai dėl romano yra teisingi, ir nurodė, kad šis klausimas buvo aptartas per rinkimų kampaniją.

M. Coheno komentarai pasirodė organizacijai „Common Cause“ sausio mėnesį pateikus federalinį skundą, kuriame teigiama, kad minėta išmoka galbūt prieštarauja kampanijų finansavimo taisyklėms.