Dėl šios priežasties JAV įveda Šiaurės Korėjai cheminių ir biologinių ginklų sankcijas. Jos papildys režimui jau taikomas nuobaudas dėl šalies branduolinės ir balistinių raketų programų.

„JAV griežtai smerkia cheminių ginklų naudojimą žmogžudystėms vykdyti“, - teigiama Valstybės departamento atstovės Heather Nauert pareiškime.

„Toks paniekos tarptautinėms cheminių ginklų naudojimo normoms demonstravimas dar kartą parodo beatodairišką Šiaurės Korėjos elgesio pobūdį ir pabrėžia, kad negalime sau leisti toleruoti jokių Šiaurės Korėjos masinio naikinimo ginklų programų“, - priduriama pareiškime.

Kim Jong-namas buvo nužudytas 2017 m. vasario 13 d. Kvala Lumpūro oro uoste. Dėl šio nusikaltimo sulaikytos dvi įtariamosios: 25-erių indonezietė Siti Aisyah ir 29-erių vietnamietė Doan Thi Huong. Šiuo metu Malaizijoje vyksta jų bylos nagrinėjimas.

Kim Jong Namas (KIm Čen Namas)

Moterys kaltinamos patrynusios savo aukos veidą itin nuodinga nervus paralyžiuojančia medžiaga VX, kuri ir sukėlė Kim Jong-namo mirtį. Tačiau kaltinamųjų advokatai teigia, kad jos manė dalyvavusios „slaptos kameros“ pobūdžio laidoje, o ne vykdžiusios žmogžudystę.

Abi kaltinamosios savo kaltę neigia.

Tuo metu lapkritį teisme liudijęs policijos pareigūnas sakė, kad dar keturi įtariamieji, manoma, prisidėję prie šios žmogžudystės, yra Šiaurės Korėjos piliečiai. Jie išvyko iš Malaizijos tą pačią dieną, kai buvo įvykdyta žmogžudystė.