„Remiantis išankstiniais duomenimis, lėktuve skrido 26 keleiviai ir šeši įgulos nariai. Visi žuvo“, - sakoma ministerijos pranešime.

Gynybos ministerija pabrėžė, kad lėktuvas nebuvo numuštas. Skelbiama, kad Sirijos Chmeimimo aviacijos bazėje įvykusios rusų lėktuvo „An-26“ katastrofos priežastimi galėjo tapti techninis gedimas.

„An-26“ sudužo 14 val. Lietuvos laiku, rašoma naujienų portale tvrain.ru.

Rusijos gynybos ministerija skelbia sudariusi specialią komisiją, kuri tirs šią lėktuvo katastrofą. „Rusijos gynybos ministerijos komisija tirs galimas įvykio versijas“, - sakoma ministerijos pareiškime.

Avarija įvyko kovo 6 d. apie 15 val. Maskvos laiku. Lėktuvas atsitrenkė į žemę, kai iki nusileidimo juostos buvo likę apie 500 metrų.

„Remiantis gauta informacija iš įvykio vietos, ugnies poveikio „A-26“ lėktuvui nebuvo“, - teigiama Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Šis Rusijos transporto lėktuvas sudužo prieš pat leidimąsi.

Šių metų vasario 3 dieną Sirijoje buvo numuštas rusų šturmo lėktuvas Su-25. Jo pilotas Romanas Filipovas katapultavosi ir nusileidęs pateko į susišaudymą su džihadistais. Kurį laiką jis bandė gintis, galiausiai susisprogdino, kad išvengtų paėmimo į nelaisvę. Po mirties pilotas buvo paskelbtas Rusijos didvyriu.

2016 m. gruodžio mėn. į Siriją skridęs Rusijos gynybos ministerijos lėktuvas „Tu-154“ patyrė katastrofą virš Juodosios jūros. Šiuo lėktuvu skrido 92 žmonės – 8 įgulos nariai ir 86 keleiviai, tarp kurių buvo Aleksandrovo vardo karinio ansamblio artistai, „Spravedlivaja pomošč“ fondo vadovė Jelizaveta Glinka, karininkai ir žurnalistai. Visi lėktuve buvę žmonės žuvo.

DELFI primena, kad Maskva į pagalbą Sirijos diktatoriui Basharui al Assadui atėjo 2015 metais, kai pradėjo Sirijoje rengti karinius antskrydžius. Rusijos pareigūnai tvirtino, kad šiais antskrydžiais kovoja su tokiomis teroristinėmis organizacijomis kaip „Islamo valstybė“. Tačiau Rusijos bombonešiai atakavo ir kitas prieš B. al Assadą kovojančias grupes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1329)