D. Trumpas šeštadienį sukėlė nuostabą, kai per vakarienę su žiniasklaidos atstovais Vašingtone pareiškė: „Jie, beje, prieš kelias dienas skambino ir pareiškė: „Norėtume pasikalbėti“.

„Aš pasakiau: „Ir mes, tačiau jūs turite atsisakyti branduolinių ginklų, turite atsisakyti branduolinių ginklų“,- tęsė prezidentas.

Baltųjų rūmų administracijos aukšto rango pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, naujienų agentūrai sakė, kad D. Trumpas iš tiesų turėjo galvoje ketvirtadienį įvykusį pokalbį telefonu su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu.

Šiaurės Korėja yra vienintelė Korėjos pusiasalio valstybė, turinti branduolinį ginklą, todėl po D. Trumpo pareiškimo imta kalbėti apie tiesioginį kontaktą tarp Vašingtono ir Pchenjano pareigūnų.

Moon Jae-inas ne kartą ragino D. Trumpą sėsti prie derybų stalo ir Pchenjanu, o pats buvo asmeniškai susitikęs su Šiaurės Korėjos pareigūnais.

JAV prezidentas savo ruožtu laikosi labiau karingos pozicijos ir neatmeta karinių veiksmų prieš Šiaurės Korėją galimybės, jei Pchenjanas toliau vystys savo branduolinių ginklų programą.