Baigiantis vasarai, Beth Marie Bramlett, kaip ir daugelis Axtellio vidurinės mokyklos moksleivių, atėjo į sezono pabaigos vakarėlį prie vietinio ežero Waco mieste, Teksaso valstijoje. 1982 m. rugpjūtį merginai buvo 17 metų. Pačiame vakarėlio įkarštyje kilo muštynės, vėliau per nesusijusį incidentą vienas su pistoletu žaidęs paauglys iššovė į orą. Netrukus po to B. Bramlett nusprendė, kad laikas grįžti namo.

Jai susiruošus eiti, Johnny ir Teresa Woodai pasisiūlė pavėžėti. Važiuojant į B. Bramlett namus netoliese esančiame Axtellyje, automobilyje baigėsi degalai. Tuoj po pirmos valandos nakties pora išleido merginą „Wilbanks“ ir „Hall Drive“ gatvių sankryžoje ir grįžo į vakarėlį. Toje vietoje Teresa pamatė savo tėvą Talmadge‘ą Wayne‘ą Woodą. Šis, anot tyrėjų, liepė Teresai nebendrauti su B. Bramlett ir pagrasino nudėti dukrą, jeigu ši nepareis namo prieš jam sugrįžtant.

Teresai nuskubėjus namo, B. Bramlett liko vietoje. Tuomet mergina pamatė T. W. Woodo automobilį ir jį sustabdė, sakė detektyvas Fulleris. Mergina namo nebegrįžo.

Po kelių dienų jos kūną aptiko žvejys. B. Bramlett kūne buvo viena šautinė žaizda krūtinėje ir dvi galvoje. Jos kūnas buvo numestas griovyje prie apleisto geležinkelio.

„Visi vienas kitą pažįsta“, – kalbėdama apie Axtellį sakė B. Bramlett vaikystės auklė Gail Souders.

Miestelis, kuriame devinto praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžioje buvo apie 500 gyventojų, ir dabar yra mažas – gyventojų surašymo duomenys rodo, kad jame gyvena apie 2 tūkst. žmonių.

Sužinojusi apie B. Bramlett nužudymą Gail Souders, kaip ir kiti miestelio gyventojai, svarstė, „kaip šitoks dalykas galėjo nutikti mūsų mažame ramiame miestelyje?“

Glaudžioje Axtellio bendruomenėje B. Bramlett buvo žinoma kaip tyli paauglė, kuri vietos rodeo pasirodymuose jodavo savo kumele Coco. B. Bramlett geriausia draugė Lisa Lynn Warren Gray pasakojo, kad Beth labai mėgo muziką.

Vietos laikraštis „The Waco Citizen“, norėdamas padėti tyrimui, dukart rašė apie B. Bramlett nužudymą savaitės nusikaltimo skiltyje, tačiau tai nepadėjo. Dėl įrodymų trūkumo McLennano apygardos policijos departamento pastangos ištirti nusikaltimą sustojo.

Tačiau tų metų spalį įvyko neįtikėtinas dalykas – į vietos policiją atėjo Jimmy Deanas Roe ir prisipažino nužudęs B. Bramlett. Jis tvirtino, kad jo bendrininkas buvo Carlosas Castro.

„Jis teigė pasikalbėjęs su Viešpačiu, ir Viešpats jam nurodė prisipažinti“, – sakė savo tapatybės nenorėjęs atskleisti Kerrville policijos departamento detektyvas, spalio 29 d. davęs interviu laikraščiui „The Waco Citizen“.

J. D. Roe policijai teigė turintis ekstrasensorinių ir aiškiaregystės gebėjimų. „Jis kartais sapnuodavo nužudytus žmones ir kad jis juos žudydavo“, – pranešė Waco policijos departamentas, konstatavęs, kad vyrą kankino haliucinacijos.

„Jis tiesiog išsigalvojo tą istoriją, kad sulauktų kažkokio pripažinimo ir išgarsėtų, prisiimdamas kažkieno kito kaltę“, – sakė departamento atstovai.

Abu vyrus suėmė, bet greitai buvo nustatyta, kad jie viską išsigalvojo. J. D. Roe nesugebėjo atsakyti į elementarius klausimus apie įvykius, kurie įvyko prieš merginos mirtį, todėl kaltinimus panaikino.

Vėliau bylą pamiršo, ir tik po kelių dešimtmečių ji sulaukė žiniasklaidos dėmesio, nes ja susidomėjo tyrėjai iš McLennano apygardos šerifo biuro. O dabar, praėjus 36-iems metams, pareigūnams pagaliau pavyko išspręsti B. Bramlett nužudymo bylą.

Praėjusiais metais atsinaujinus susidomėjimui B. Bramlett nužudymo byla, dėmesys vėl nukrypo į T. W. Woodą, apie kurio smurtingą elgesį jau seniai buvo kalbėta. Tyrėjai išsiaiškino, kad septintą ir aštuntą praėjusio amžiaus dešimtmečius T. W. Woodas buvo įtariamas dėl savo sesers dingimo ir dėdės mirties per paslaptingą gaisrą namuose. Tiesa, jo neapkaltino dėl šių atvejų. Anot šerifo McNamaros, T. W. Woodas smurtavo šeimoje ir mažiausiai kartą sumušė ir surišo savo žmoną, o vėliau kaimynui rodė jos mėlynių nuotraukas.

Praėjus keturiems mėnesiams po B. Bramlett nužudymo, T. W. Woodas įsibrovė į vienos našlės namus ir šovė į moterį ir jos sūnų. Abu liko gyvi, o T. W. Woodas, kuris teisinosi, kad tai buvo savigyna, buvo nuteistas kalėti dešimt metų lygtinai. Po metų jis grasindamas ginklu mėgino pagrobti senyvą moterį.

Tada jį nuteisė kalėti dešimčiai metų. Jis išėjo iš kalėjimo 1994 m., bet ir toliau turėjo problemų su teisėsauga. 2014 m. vyras mirė natūralia mirtimi. Po jo mirties, kai buvo atnaujinta B. Bramlett byla, į pareigūnus ėmė kreiptis žmonės.

„Dabar mes neabejojame, kad jis tai padarė“, – sakė šerifas McNamara, kurio teigimu, tarnybos turi fizinių įrodymų, siejančių T. W. Woodą su nužudymu.

Pareigūnai apklausė daugiau nei 60 žmonių, kurie matė ant T. W. Woodo drabužių kraują B. Bramlett mirties rytą.

Pasak šerifo McNamara, T. W. Woodas vakarėlio vakarą nurodė Teresai atsikratyti dviejų ginklų.

Pareigūnai jų ieško. Pareigūnas sakė, kad jam palengvėjo, jog byla išaiškinta, tik apmaudu, kad tai nebuvo padaryta, kol T. W. Woodas dar buvo gyvas. „Tačiau žmonės bijojo su mumis kalbėtis“, – pridūrė šerifas.

„The Associated Press“ pranešė, kad B. Bramlett mama padėkojo tyrėjams už tai, kad jie „nenuleido rankų“.