Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė išsigandusių liudininkų darytas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip gauja plėšia parduotuvę ir vėliau visiškai ją nusiaubia.

Vaizdo įraše iš skirtingų kampų matyti iš parduotuvės išneštas seifas, kuris daužomas ekskavatoriumi.

Airijos policija nurodė, kad po šio siautėjimo buvo sulaikyti „keli asmenys“.

„Policija reagavo į virtinę incidentų Talagto rajone“, - sakė policijos atstovas spaudai.

„Sulaikyti keli asmenys“, - pažymėjo jis.

„Lidl Ireland“ nurodė, kad jai buvo pranešta apie „labai rimtą incidentą“.

„Kadangi šį incidentą dabar tiria kriminalinė policija, šiuo metu mes nieko daugiau nekomentuosime“, - pažymėjo parduotuvių atstovai.

Vėliau buvo patvirtinta, kad „Lidl“ darbuotojai per šį plėšimą nenukentėjo.

Airijos policija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad buvo sulaikyti devyni asmenys.

Miesto tarybos narys Brianas Lawloras teigė, kad gauja įsiveržė į „Lidl“ parduotuvę maždaug 16 val. – tuo metu dėl blogų oro sąlygų ji buvo uždaryta.

„Jaunų vyrų gauja įsilaužė vidun, išplėšė ir išdaužė parduotuvę. Labai liūdna, kad parduotuvė buvo apiplėšta tuo metu, kai pagalbos tarnybos ir taip turi daug darbo“, - sakė jis.

„Plėšikai iš parduotuvės prisivogė įvairių alkoholinių gėrimų, o tada pradėjo ją daužyti, padarydami veikiausiai tūkstančius eurų žalos“.

„Pagalbos tarnybos ir policija šiandien dėl incidentų, susijusių su audra, buvo labai užimtos. Talagte ir kituose Pietų Dublino rajonuose buvo daug įstrigusių automobilių“.

Manoma, kad plėšikai įsiveržė į „Lidl“, ieškodami alkoholio, bet vėliau dar labiau įsisiautėjo, kai netoliese pavogė ekskavatorių JCB ir pradėjo juo griauti prekybos centro stogą.

Su vietos žiniasklaida bendravęs vienas liudininkas pasakojo: „Anksčiau šią dieną gerai žinomų nusikaltėlių gauja įsilaužė į „Lidl“ parduotuvę, o tada pavogė ekskavatorių JCB, kuris buvo naudojamas ledui valyti“.

„Jie pateko į parduotuvę, sudaužė nuosavybę ir pavogė seifą“.

Talagto tarybos narys Brendanas Ferronas pabrėžė, kad dėl blogų oro sąlygų apsauga nesugebėjo tinkamai reaguoti į šį siautėjimą.

„Šis rajonas yra visiškai užsnigtas, taigi apsaugai buvo tikras košmaras čia patekti ir suvaldyti šią situaciją“, - sakė jis.