Burkina Faso valdžia paskelbė, kad prie kariuomenės būstinės sprogmenų prikrautame automobilyje susisprogdino savižudis, o taikiniu galėjo būti Sahelio regiono G5 valstybių susitikimo, skirto kovai su terorizmu, dalyviai.

Susitikime dalyvavo Sahelio regiono G5 valstybių - Burkina Faso, Čado, Malio, Mauritanijos ir Nigerio - atstovai. Šios šalys suformavo bendras karines pajėgas kovai prieš džihadistus į Pietus nuo Saharos.

Burkina Faso saugumo ministras Clementas Sawadogo teigė, kad per du išpuolius 8 kariai žuvo, o 80 buvo sužalota. Anot jo, buvo nušauti ir 8 užpuolikai.

Tuo metu du saugumo šaltiniai Prancūzijoje ir vienas Vakarų Afrikoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad vien per išpuolį prieš kariuomenės būstinę žuvo 28 žmonės.

Šaltiniai Prancūzijos valdžioje teigė, kad šios šalies piliečiai nenukentėjo, o situacija Burkina Faso sostinėje Uagadugu jau kontroliuojama.

Smurtas prasiveržė penktadienio rytą - liudininkai pasakojo, kad 5 ginkluoti vyrai išlipo iš automobilio ir ėmė šaudyti į praeivius, o tada pasuko link Prancūzijos ambasados. Tuo pačiu metu įvyko sprogimas prie kariuomenės būstinės ir Prancūzijos kultūros centro maždaug 1 km nuo pirmojo išpuolio vietos.

G5 Sahelio valstybės suformavo 5 tūkst. karių pajėgas, kurios bus pasirengusios kovai prieš terorizmą kovo pabaigoje. Operacijos prieš džihadistus jau vyko su Prancūzijos kariuomenės pagalba.