T. Blairas, vienas iš labiausiai girdimų „Brexit“ priešininkų, teigė, kad Didžiąją Britaniją galima įtikinti pasilikti Bendrijoje, jei būtų atsižvelgta į jos susirūpinimą dėl migracijos ir kitų šaliai aktualių klausimų. Be to, jis paragino Europos lyderius imtis iniciatyvos išvedant jo šalį „iš „Brexit“ aklavietės“.

Tai - pastaruoju metu jau antras ryškus vieno iš buvusių JK premjerų pasisakymas apie „Brexit“. Prieš kurį laiką Johnas Majoras ragino britams suteikti dar vieną galimybę balsuoti, nes, pasak jo, jie buvo suklaidinti dėl 2016-ųjų birželį vykusio „Brexit“ referendumo padarinių.

T. Blairas pakartojo raginimą surengti naują balsavimą, sakydamas, kad Didžiajai Britanijai turėtų būti suteikta „teisė tarti paskutinį žodį dėl bet kokio susiderėto „Brexit“ sandorio“, ir tikino ES lyderius, kad jie gali pakeisti JK sprendimą.

„Europa žino, kad jai reikia reformų. Reformos Europoje - svarbiausias dalykas siekiant, kad Didžioji Britanija persigalvotų“, - Briuselyje kalbėjo T. Blairas.

T. Blairas, Didžiosios Britanijos ministrų kabinetui vadovavęs nuo 1997 iki 2007 metų, tvirtino, kad „išsamus imigracijos kontrolės planas“ padėtų pakeisti Londono nuomonę apie „Brexit“ ir net galėtų padėti susilpninti pastaraisiais metais Europoje kilusią populizmo ir nepasitenkinimo bangą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)