Televizijos laidos ištrauką RBK pristatė K. Sobčiak rinkimų kampanijos būstinė.

Televizijos debatų vedėjas V. Solovjovas RBK pareiškė, kad incidento komentuoti jis negali: „Neturiu teisės. Ne. Tai draudžia Vyriausioji rinkimų komisija“.

L. Sobčiak atstovė spaudai Ksenija Čudinova RBK pareiškė, jog šiuo metu rinkimų štabas svarsto, kur kreiptis dėl minėtojo incidento.

„Konsultuosimės su teisininkais, nenorime, kad tai būtų paprasčiausias oro virpinimas – kalbame apie tikrų tikriausią skundą“, – sako atstovė.

V. Žirinovskio atstovai spaudai operatyviai pakomentuoti debatų dalyvių apsižodžiavimo negalėjo.

„Kol kas šiuo klausimu negalime nieko pasakyti“, – RBK pareiškė atstovai. Pats V. Žirinovskis situacijos deramai pakomentuoti taip pat nesugebėjo.

„Užčiaupkite jai burną, kažkoks siaubas, ****, uždaryk srėbtuvę“, – į K. Sobčiak kreipėsi V. Žirinovskis.

Kaip galima teigti remiantis „YouTube“ paskelbta debatų ištrauka, kandidatų į prezidento postą konfliktas prasidėjo nuo dar vieno debatų dalyvio – Sergejaus Baburino – pasisakymo.

Kai V. Žirinovskis jį akiplėšiškai pertraukė, K. Sobčiak paprašė jo nusiraminti, į ką politikas sureagavo kreipiniu dūra.

„Nereikia čia iš gatvės vestis pigių mergelių. Absoliutus purvinas dugnas. „Dom 2“ – ten gi vienos orgijos. Lai užsičiaupia“, – kalbėjo V. Žirinovskis ir savo varžovę pavadino „juodu purvu“.

„Dom 2“ dalyviai elgėsi geriau nei jūs“, – replikavo K. Sobčiak. V. Žirinovskis ir toliau įžeidėjo televizijos laidų vedėją. Galiausiai ji neištvėrusi jam į veidą šliūkštelėjo stiklinę vandens.

Skandalu pasibaigusių kandidatų į prezidento postą debatai bus kartojami pilna versija, tačiau paisant Rusijos Federacijoje galiojančių įstatymų, RBK paaiškino pašnekovas iš „Rossija 1“. RBK pašnekovas iš VGTRK holdingo taip pat patvirtino informaciją, kad eteryje pasirodys nekarpyta debatų versija.

„Remiantis mano turimais duomenimis, praktikos cenzūruoti debatus niekada nebuvo“, – sakė šaltinis, pabrėžęs, jog epizodai su necenzūrine leksika iškirpti nebus, tačiau nepažeis ir Rusijos įstatymų.

Didžiausios naudos iš K. Sobčiak ir V. Žirinovskio konflikto gaus Vladimiro Putino rinkimų štabas, rašo RBK.

Dabartinis Rusijos prezidentas debatuose nedalyvavo.

„Jo rinkimų štabui dabar labai lengva nedalyvavimą debatuose paaiškinti nenoru dalyvauti tame balagane, kur jo oponentas gali sau leisti tokius pasisakymus“, – akcentavo politikos konsultantas Dmitrijus Fetisovas.