A. Lesli ir N. Rybka šiuo metu yra Tailande, kur buvo sulaikyti dėl kaltinimų organizavus „sekso mokymus“. Jauni žmonės įsitikinę: jų gyvybei gresia rimtas pavojus, skelbia newsru.com.

A. Lesli kreipimesi, kurį N. Rybkos įgaliotas asmuo Pavelas Junko perdavė Jungtinių Valstybių diplomatinei atstovybei Bankoke, teigiama, kad sekso guru ir jo ištikima palydovė į Tailandą pabėgo dėl rezonanso, kurį sukėlė Kovos su korupcija fondo tyrimas (jame figūruoja Deripaska ir Prichodka).

„Mes prašome politinio prieglobsčio, pagalbos ir apsaugos – kuo įmanoma greičiau, nes turime Jungtinėms Valstijoms labai svarbios informacijos ir labai rizikuojame savo gyvybe“, – laišką cituoja televizijos kanalas „Dožd“.

Anot A. Lesli, jie turi nuotraukų, filmuotų ir įrašytų įrodymų „dėl Rusijos valdžios padarytų nusikaltimų“. Jie pasirengę mainais už pagalbą visus tuos įrodymus atiduoti Jungtinėms Valstijoms.

Kirilovas, Vašukevič ir kiti sekso mokymų organizatoriai buvo sulaikyti Patajoje vasario 26 dieną. Nastia Rybka socialiniame tinkle „Instagram“ detaliai pasakojo apie savo nuotykius ir įspūdžius už grotų.

Mergina tvirtina, kad visus pinigus išleido užstatui, kurį sumokėjus juos abu išleido į laisvę, tačiau netrukus vėl (kaip teigiama, įsikišus Rusijos pareigūnams) patupdė už grotų.

„Mus ir vėl perveža į kitą kalėjimą. Bankoke. Tai jau trečias kalėjimas. Po paleidimo už užstatą“, – vasario 28 dieną savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ parašė N. Rybka.

JAV žiniasklaida jau atkreipė dėmesį į N. Rybkos sulaikymą Tailande, nes ji dar vasario 27 dieną paviešino kreipimąsi, kuriame žadėjo papasakoti apie Rusijos kišimąsi į Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus.

Nepaisant to, ji savo žodžiams nepateikė jokių įrodymų, esą gali suteikti informacijos, susijusius su Rusijos kišimusi į 2016 metų Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus, skelbia „The Washington Post“.

DELFI primena, kad prieš keletą savaičių Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas savo tinklaraštyje paskelbė medžiagos, rodančios, jog S. Prichodka ilsėjosi O. Deripaskos jachtoje. Jis taip pat pridėjo nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuos socialiniame tinkle „Instagram“ buvo įkėlusi Nastia Rybka pasivadinusi jauna moteris. A. Navalnas priėjo išvados, kad O. Deripaska su vicepremjeru jachtoje aptarinėjo verslo ir tarptautinius klausimus.

Vėliau O. Deripaska kreipėsi į Ust Labinsko rajono teismą su ieškiniu Anstasijai Vašukevič (Nastiai Rybkai) ir jos sutuoktiniui Aleksandrui Kirilovui už tai, kad socialiniuose tinkluose be jo sutikimo jie paskelbė medžiagą, susijusią su jo privačiu gyvenimu.

N. Rybka pasivadinusi mergina parašė knygą apie savo „eskorto merginos“ karjerą, o praėjusiais metais rusų televizijai pasakojo, kad viena modelių agentūra buvo ją pasamdžiusi, kad leistų laiką to milijardieriaus jachtoje.

2016-aisiais instagrame ji pasidalijo keliais vaizdo įrašais, kuriuose matoma, kaip O. Deripaska savo jachtoje kalbasi su Rusijos vicepremjeru S. Prichodka. Viename trumpame įraše magnatas N. Rybkai pasakoja, kodėl Rusijos ir JAV santykiai yra labai prasti.

A. Navalnas, remdamasis viešais įrašais, padarė prielaidą, kad vicepremjeras O. Deripaskos jachtoje praleido kelias dienas, o iki jos esą buvo nuskraidintas milijardieriaus asmeniniu lėktuvu.