„Rusija drauge su Sirijos vyriausybe jau paskelbė apie nustatytus humanitarinius koridorius Rytų Gutoje“, – Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybai sakė S. Lavrovas.

„Dabar eilė veikti kovotojams ir jų rėmėjams, čia įsitvirtinusiems kovotojams, kurie ir toliau apšaudo Damaską, blokuoja pagalbos pristatymą ir norinčiųjų išvykti evakuaciją“, – pridūrė jis.

Rytų Gutoje Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu antradienį buvo įvesta humanitarinė pauzė, galiosianti kasdien nuo 9 val. iki 14 val. vietos laiku, kad būtų galima evakuoti civilius.

Tačiau paliaubas temdė smurtas; Maskva ir Damaskas kaltino ginkluotas grupes apšaudant numatytą humanitarinį koridorių.

Praėjusį šeštadienį JT Saugumo Taryba, sutikus Rusijai, priėmė 2401-ąją rezoliuciją dėl 30 parų paliaubų įvedimo visoje Sirijos teritorijoje.

Tačiau antradienį JT pranešė, kad kovos tame regione nesiliauja, tad pagalbos operacijos neįmanomos.

S. Lavrovas sakė, kad Saugumo Tarybos rezoliucija galėtų palengvinti žmonių visoje Sirijoje kančias, bet užsiminė, kad dabar eilė veikti opozicijai ir jos sąjungininkams Vašingtone.

„Sirijos žmonės šiandien išgyvena baisiausią humanitarinę krizę. JT Saugumo Tarybos 2401-oji rezoliucija nustatė gaires visoms šalims susitarti dėl sąlygų palengvinti civilių padėtį visoje šalies teritorijoje“, – sakė jis.

„Raginame vadinamosios amerikiečių koalicijos narius užtikrinti tokias pačias sąlygas humanitarinei (pagalbai) jų kontroliuojamuose Sirijos rajonuose“, – pridūrė Rusijos ministras.