37-erių J. Kushneris yra vedęs D. Trumpo dukterį Ivanką ir yra svarbus JAV prezidento patarėjas. Jis, be kita ko, atsakingas už tarpininkavimą tarp Izraelio ir palestiniečių bei santykius su Kinija ir Meksika.

Sprendimą atimti teisę dirbti su griežtai slapta informacija priėmė Baltųjų rūmų personalo vadovas Johnas Kelly, nes ir praėjus metams nuo tarnybos Baltuosiuose rūmuose pradžios nėra visiškai patvirtintas J. Kushnerio patikimumas. Jis turėjo tik laikiną leidimą dirbti su labai slapta informacija.

„Washington Post“ rašo, kad D. Trumpo žentas nuolatinio leidimo negavo todėl, kad Baltuosiuose rūmuose yra susirūpinimo dėl tam tikrų jo kontaktų su užsienio vyriausybių atstovais. J. Kushneris esą oficialiais kanalais neinformavo Baltųjų rūmų apie šiuos kontaktus.

Be to, potencialiai silpnomis J. Kushnerio vietomis įvardijama patirties stoka bei verslo skolos - tai esą užsienio vyriausybės gali išnaudoti įtakai J. Kushneriui daryti.

J. Kushnerio verslo kontaktus užsienyje tiria ir specialusis tyrėjas Robertas Muelleris. Šis vykdo tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimų kampaniją ir galimas D. Trumpo komandos sąsajas su šiomis intervencijomis. Tačiau, anot žiniasklaidos, R. Muelleris dėmesį sutelkęs į J. Kushnerio kontaktus ne tik su Rusija, bet ir su Kinija bei Kataru.

D. Trumpas savo žentą ne kartą euforiškai gyrė už jo politinius gabumus. Tačiau sprendimą dėl to, kiek slaptos informacijos šis gali matyti, perleido savo štabo vadovui.