Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas tokius komentarus pateikė per susitikimą su Kinijos vicepremjere Liu Yandong. Šis susitikimas vyko dieną po to, kai Šiaurės Korėjos generolas Kim Yong Cholas pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi pradėti derybas su JAV.

Sekmadienį prieš prasidedant Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijai, generolo Kim Yong Cholo vadovaujama delegacija susitiko su Moon Jae-inu. Jis Pietų Korėjos prezidentui sakė, neva Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-unas nori gerinti santykius su Vašingtonu ir turi „pakankamai noro vesti derybas“. Aukšto lygio Šiaurės Korėjos pareigūnai atvyko į Pietų Korėją sudalyvauti žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje.

Remiantis Pietų Korėjos pranešimais, abi Korėjos sutiko, kad Pjongčange surengtos žiemos olimpinės žaidynės tapo svarbiu tramplinu, siekiant atkurti abiejų Korėjų santykius, ir susitarė ir toliau bendradarbiauti dėl ilgalaikės taikos Korėjos pusiasalyje.

Anksčiau Jungtinės Valstijos tvirtino, kad tarptautinė bendruomenė turi išlaikyti maksimalų spaudimą Šiaurės Korėjai, kol ši liausis vystyti savo branduolinius ginklus.

„Pamatysime, ar šiandien Pchenjano paskelbta žinutė, kurioje teigiama, kad jis nori pradėti derybas, yra pirmas žingsnis kelyje link denuklearizacijos“, - teigiama Baltųjų rūmų pranešime.

Be kita ko, Monn Jae-inas paprašė Kinijos paramos JAV ir Šiaurės Korėjos deryboms, ir Kinijos vicepremjerė pažadėjo, kad Kinija padės jas palengvinti. Pietų Korėjos prezidentas taip pat pridūrė, kad Šiaurės Korėja turi parodyti įsipareigojimą denuklearizacijai.